Els edificis municipals dels Garidells seran proveïts amb energia solar

Els treballs, que es faran el maig, s’han adjudicat per 25.000 euros i es preveu la instal·lació de 40 plaques, que produiran 17 kw de potència

17 abril 2022 19:00 | Actualizado a 18 abril 2022 10:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Reduir el consum elèctric i potenciar la generació d’energia local i renovable. Amb aquests criteris, l’Ajuntament dels Garidells ha adjudicat a una empresa amb seu a Barcelona la instal·lació fotovoltaica d’autoconsum. Les obres duraran un mes «només falta que l’adjudicatària presenti la documentació necessària», comenta al Diari l’alcalde, Marc Bigordà. Afegeix que en el moment que es signi el contracte ja poden començar els treballs.

La instal·lació és solar fotovoltaica col·lectiu sobre la coberta del local sociocultural. Aquí es col·locaran 40 plaques, que produiran 17 kw de potència. I és que l’energia que produeixi servirà per a la resta dels edificis municipals, que estan a un màxim de 500 metres de distància: ajuntament, casal, vestidors, bomba de la fosa sèptica, etc. «En el seu dia van unificar i suprimir els comptadors elèctrics de cada edifici per tal d’estalviar-nos els mínims», recalca l’alcalde. Afegeix que en horari diürn les plaques previstes cobriran, amb escreix, la demanda d’electricitat. La xarxa estarà també preparada per al dia de demà per si és vol ampliar el nombre de plaques i instal·lar bateries. L’excedent d’energia es vendrà a la xarxa «però a un preu molt barato».

El projecte va sortir a licitació per 29.000 euros i s’adjudicà per 25.000. Es rebrà una subvenció de la Diputació de 20.000 euros i la resta es finançarà amb recursos propis de l’Ajuntament.

Comentarios
Multimedia Diari