Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Impulsen una nova campanya divulgativa sobre el reciclatge a Aiguamúrica

  Es posarà en marxa la setmana vinent i compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona

  25 febrero 2023 11:42 | Actualizado a 25 febrero 2023 11:48
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’Ajuntament d’Aiguamúrcia inicia una nova campanya per conscienciar i promoure el reciclatge al municipi. Sota el nom Tria, separa i recicla, el Consistori vol promocionar i augmentar la recollida selectiva de residus entre els ciutadans.

  L’alcalde d’Aiguamúrcia, Òscar Sendra, ha assegurat que «aquesta campanya és per intentar millorar el reciclatge de tots els nuclis del municipi». Per això, s’han enganxat uns cartells als contenidors de reciclatge, on cada apartat especifica quins residus van a dins i què no s’hi pot abocar.

  Sendra ha explicat que s’han retirat tots els contenidors de rebuig orgànic que hi havia per les diferents zones repartits. En el seu lloc, s’han col·locat illes completes amb contenidors per a cadascuna de les cinc fraccions: paper i cartró, envasos lleugers, vidre, fracció orgànica i fracció resta.

  Disseny d’una imatge gràfica

  La campanya compta amb el disseny d’una imatge gràfica com a mascota de la iniciativa. Es tracta d’una galleda de ferro que simbolitza les que abans es feien servir antigament per treure aigua dels pous o de les cisternes. Quan aquests estris es feien vells, no es llençaven i servien per abocar-hi les deixalles dels habitatges.

  D’aquesta manera, la imatge visual de la campanya vol representar la reutilització, el reciclatge i el fet de donar una segona vida a objectes usats. La galleda està pintada del color de cada fracció per ajudar als ciutadans a identificar els contenidors i saber dipositar a cada lloc els residus pertinents.

  Material complementari

  A més, el batlle ha afirmat que la iniciativa va acompanyada d’un seguit de material que es repartirà entre els veïns i veïnes del municipi a partir de dimarts.

  «La setmana que ve repartirem un cubell de la fracció orgànica a cada casa, un paquet de bosses orgàniques, un fulletó explicatiu sobre la campanya i un imant per la nevera amb les explicacions», ha assegurat.

  En aquest díptic informatiu està detallat un mapa amb els punts on s’han situat les illes de recollida. Aquests es troben al nucli d’Aiguamúrcia, a Les Destres, Masbarrat, L’Albà, Les Ordes, Santes Creus, Els Manantials, Les Pobles, El Pla de Manlleu i Mas de’n Parés.

  El projecte, que ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, ha costat un import de 9.467,21 euros. Del cost total, han estat subvencionats 8.993,85 euros, que representen un 95% del total.

  Comentarios
  Multimedia Diari