L’Ajuntament de Mont-ral compra per 39.000 euros l’antiga escola

És el preu fixat pel Jurat d’Expropiació ja que el banc en demanava 130.000. Es vol convertir l’immoble en equipament municipal

01 abril 2022 16:30 | Actualizado a 02 abril 2022 06:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’immoble que era fa dècades l’escola de Mont-ral i després va passar a ser domicili privat, ha estat finalment adquirit per l’Ajuntament després de molt de temps batallant-hi. El Consistori havia reservat una partida de 40.000 euros per a l’adquisició. Però la xifra estava lluny dels 130.000 que en demanava el propietari, una entitat bancària. Finalment s’ha hagut d’anat a l’expropiació forçosa. I el Jurat d’Expropiació ha fixat el preu: 39.000 euros. Una xifra que no va devia caure gens bé al banc que no anava a recollir el xec que tenia preparat l’Ajuntament.

La intenció del Consistori és que la propietat en un equipament municipal. «Ens hem quedat sense casa de cultura, biblioteca o sala de reunions. I aquest edifici ens aniria molt bé», diu al Diari l’alcalde, Francesc Xavier Pagès. Però de moment no tenen pressupost per condicionar-lo «perquè no sabem com està l’interior. Primer necessitem un informe de com està estructuralment i després veurem on actuar». La idea es poder destinar-lo a sala de reunions o de trobades, per fer-hi exposicions, de biblioteca, etc. El fet que estigui al mig del nucli urbà fa que l’immoble sigui ideal, tot i que s’haurà d’arreglar l’accés, ja que després de 23 anys abandonat la zona està plena d’herbes.

L’ideal, diu l’alcalde, es poder estrenar la reforma enguany, però tot dependrà del que digui l’informe.

Comentarios
Multimedia Diari