Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Millora del servei elèctric a Conesa i Savallà del Comtat

Endesa ha finalitzat els treballs de reforma tecnològica d’una línia

20 diciembre 2023 19:11 | Actualizado a 20 diciembre 2023 19:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de reforma tecnològica d’una línia elèctrica de mitjana tensió a la Conca de Barberà amb l’objectiu de reforçar i millorar el subministrament elèctric als municipis de Conesa i Savallà del Comtat, en aquesta comarca del Camp de Tarragona. Els treballs han suposat una inversió de 97.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia.

L’actuació ha consistit a renovar 2.100 metres de cablejat d’aquesta estesa de 25 kV i substituir els antics pals de fusta (32) i formigó (1), que ha havien acabat la seva vida útil. En el seu lloc i seguint la mateixa traça, s’han erigit 14 torres metàl·liques, molt més resistents i robustes de cara a aguantar les inclemències meteorològiques i el desgast ordinari pel fet d’estar ubicades en un entorn natural. La infraestructura resultant guanya en fiabilitat, la qual cosa es tradueix en menys incidències.

A més, les noves torres ja s’ha construït adaptades al 100% amb els pertinents dispositius de protecció de l’avifauna. Així, els tradicionals aïlladors de vidre s’han canviat per uns de nova tecnologia fabricats amb material polimèric. Aquest aïllament, fabricat a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona, aporta significatius avantatges respecte als anteriors.

En concret, tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o el vandalisme, com els trets dels caçadors. Els nous, de més longitud, permeten reduir el risc elèctric en el moment en què una au que reposa en una torre aixeca el vol, ja que a l’estendre les ales hi pot haver contacte amb un cable i produir-se un arc elèctric. A més a més, en aquests suports els aparellatges tenen un disseny que els fan més segurs encara.

Els treballs formen part del pla de millora de les infraestructures elèctriques d’Endesa a la demarcació de Tarragona i tenen l’objectiu de dotar la xarxa dels darrers avenços i millores tecnològiques de manera que es guanya en seguretat i fiabilitat, fet que reverteix en un millor servei a tots els clients.

Comentarios
Multimedia Diari