Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Verallia Montblanc invertirà 60 milions en un nou forn

  El projecte d’ampliació del nombre de forns de l’empresa per al 2024 comportarà inversions al Brasil, a Itàlia i també a la península Ibèrica

  13 enero 2023 20:15 | Actualizado a 13 enero 2023 23:23
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’empresa Verallia ha iniciat els tràmits per a portar a terme la construcció del segon forn productiu a Montblanc. El director de la planta a la capital de la Conca de Barberà, Francisco Orejas, ha comunicat a l’alcalde de la vila Ducal, Josep Andreu, la voluntat de materialitzar el projecte: la construcció d’un segon forn a la planta que tenen emplaçada a la Nacional 240, a Montblanc. Aquest primer tràmit s’haurà d’anar desenvolupant a partir d’ara.

  Verallia ha fet aquest anunci en el marc del seu pla estratègic elaborat per dur-se a terme entre els anys 2022 i 2024. En aquest pla, es contemplava executar el projecte de construcció de tres nous forns arreu del món. D’aquesta manera, volen incrementar la seva producció al voltant de 400 quilotones durant l’any 2024.

  Concretament, el pla per a l’any 2024 té per objectiu la construcció d’un nou forn productiu a la planta que té a Jacutinga al Brasil, a Pescia a Itàlia i un altre a la península ibèrica.

  La construcció d’un nou forn, segons els projectes que ha desenvolupat Verallia en d’altres plantes, suposarà una inversió mínima de 60 milions d’euros i la creació d’una vuitantena de nous llocs de treball. En l’actualitat, Verallia compta a Montblanc amb una plantilla de 114 treballadors.

  Màxima protecció

  L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha assegurat que l’empresa haurà de tenir en compte els efectes mediambientals i per a la població de la ciutat: «Ja he comunicat a la direcció de Verallia que, en primer lloc, serà necessari garantir la màxima protecció ambiental per a les montblanquines i montblanquins i també per al medi ambient».

  «Hem de ser molt curosos en garantir que l’obra sigui sostenible», ha remarcat el batlle. D’aquesta manera, l’alcalde de Montblanc indicava que, en converses amb al director de Verallia a Montblanc, «el projecte de construcció del segon forn a Montblanc es faci seguint la màxima normativa per evitar que les emissions puguin ser perjudicials, o sigui amb un filtre electromagnètic des del primer dia». A més, l’alcalde ha incidit que «l’empresa haurà d’abonar la totalitat dels impostos preceptius».

  Des de la dècada dels noranta

  Verallia és situada a Montblanc des de finals de la dècada dels noranta. La planta, que disposa d’un forn de producció, elabora una mitjana d’un milió d’ampolles de vindre diàries i compta amb una plantilla de 114 treballadors.

  L’empresa destaca per la seva expertesa en dissenyar, produir i reciclar vidre. Treballen conjuntament amb més de 10.000 empreses d’arreu del món, des de productors familiars locals fins a grans marques multinacionals.

  Verallia Iberia compta amb una plantilla de 1.300 treballadors i sis fàbriques emplaçades a Azuqueca de Henares, Burgos, Sevilla, Saragossa, Mondego i Montblanc.

  Segons ha informat la pròpia societat. ha invertit prop de 50 milions d’euros en modernitzar els seus centres productius. A Montblanc, l’any passat va posar en marxa una tercera línia de producció.

  Comentarios
  Multimedia Diari