El Baix Ebre impulsa l'assessorament a empreses i aposta per la formació en l'hostaleria

El Consell Comarcal inverteix 220.000 euros a través del projecte de la Generalitat 'Treball a les 7 comarques' en cinc accions concretes aquest 2015

19 mayo 2017 23:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha plantejat cinc accions concretes per aquest 2015 en el marc del projecte 'Baix Ebre Avant', inclòs en el programa del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) 'Treball a les 7 comarques'. Tres actuacions es faran en el marc del nou Centre d'inspiració turística, que s'obrirà a Deltebre, i dos més es duran a terme al viver d'empreses de Camarles. Es continua impulsant l'assessorament a empreses del sector turístic i agroalimentari en seminaris de formació com el negoci on line, i s'introdueix la formació ocupacional en l'àmbit de l'hostaleria i, concretament, de la cuina. Una de les accions serà un curs d'operacions bàsiques de cuina adreçada a aturats de la comarca.

El curs es farà al Centre d'inspiració turística que el Consell està construint a Deltebre, en un dels espais que s'habilitaran amb una quinzena de cuines industrials. El centre, que s'obrirà en pocs mesos, acollirà aquest curs de 360 hores de professionalització en el sector de l'hostaleria amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats de les empreses que demanden aquests perfils. "Necessitem gent per fer de cuiners als nostres restaurants i també que s'especialitzen en rebosteria", ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler.

També en el marc d'aquest nou centre turístic es farà un seminari dirigit a empreses que vulguin potenciar l'activitat turística i la comercialització directa dels seus productes, així com tasques d'assistència tècnica professional per a la posada en marxa del centre anomenat 'EbreTerra'.

Pel que fa les altres dos accions que es duran a terme al viver d'empreses, Soler ha explicat que una estarà adreçada a l'assessorament individual i professionalitzat a dotze empreses del territori per un total de 30 hores. Una sèrie de consultores expertes detectaran les mancances de cada empresa, potenciaran la gestió empresarial i plantejaran accions per incrementar els seus resultats. Actualment està obert el procés d'inscripció i Soler ja ha advertit que no es podran encabir totes les empreses que ho sol·licitin però que el criteri per fer la tria serà totalment "tècnic". "Escollirem les empreses amb més futur i les que puguin generar més ocupació al territori", ha afegit.

A més, també es duran a terme un cicle de sis seminaris anomenat 'Pesca a la xarxa!' per tal que els empresaris impulsin el seu negoci a través d'Internet.

Aquestes actuacions estan subvencionades en un 90% pel SOC i el 10% restant l'aporta el Consell Comarcal del Baix Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari