A Cambrils és l’hora de la 62a Fira Multisectorial

La mostra comercial obrirà del 31 de maig al 2 de juny amb 36.000 m2 de superfície, quasi 200 expositors i activitats per a tota la família

| Actualizado a 17 mayo 2019 17:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Del 31 de maig al 2 de juny, a Cambrils és l’hora de la Fira Multisectorial. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Promoció Econòmica, Ana López; el regidor de Cultura i Festes, Lluís Abella, i el regidor de Joventut, Eduard Pellicer, han presentat aquesta setmana l’ampli programa d’aquesta 62 edició.

La Fira de Cambrils és una mostra comercial de referència al territori amb 36.000 metres quadrats d’exposició dividits en sectors com l’automoció, la maquinària agrícola i la jardineria, el comerç i els serveis, l’alimentació, l’electrònica i les noves tecnologies, la salut, el benestar, la gastronomia, l’oci i el lleure.

La mostra, que enguany comptarà amb 194 expositors i nombroses activitats per a tots els gustos i edats, es distribuirà entre el passeig Albert, l’avinguda del Mil·lenari, el lateral de la Riera d’Alforja, el Parc del Pinaret, la plaça de la Vila, el Setge, Gimbernat i la Torre del Llimó.

L’alcaldessa ha afirmat que la fira és un gran aparador comercial per les empreses que hi exposen i ha destacat la presència de Ràdio Cambrils, que es reobrirà oficialment coincidint amb la inauguració de la mostra, després de quatre setmanes d’emissions en proves. La Ràdio serà la protagonista de l’estand institucional, on hi haurà una exposició dedicada al passat i al futur de l’emissora i es realitzarà un programa especial sobre la fira en directe.

La regidora de Promoció Econòmica ha parlat de la vessant econòmica i la vessant lúdica de la fira i ha detallat el resultat del comptatge de visitants i l’estudi d’impacte econòmic realitzat en la passada edició per identificar patrons de comportament i aspectes a millorar a l’hora de programar, planificar, comercialitzar espais, realitzar canvis o definir eixos estratègics de futur. “Les xifres de l’any passat confirmen que la capacitat de mobilització de la fira és extraordinària, malgrat la pluja del diumenge”, ha conclòs la regidora.

El regidor de Joventut ha anunciat el concert de la jove cantant Suu, que enguany s’ubicarà al Parc del Pinaret, i ha explicat la quarta edició de Niu Project, un espai específic de la fira reservat a persones joves emprenedores. L’espai comptarà amb la participació de 12 joves, d’àmbits tan diversos com la fotografia, la il·lustració, els tatuatges, la màgia, la dansa, el tast de vins i aromes, l’estilisme o el disseny floral, que donaran a conèixer les seves propostes amb showrooms professionals, formats expositius i exhibicions.

Les persones inscrites ja s’han beneficiat d’una primera fase de formació sobre tècniques de màrqueting i promoció del producte i després de la fira comptaran amb el seguiment i acompanyament del servei Cambrils Emprèn i podran participar en una trobada professional.

Per la seva banda, el regidor de Cultura i Festes ha destacat la 62a edició de l’homenatge a la vellesa organitzat amb l’Associació d’Antics Alumnes La Salle, que se celebrarà el diumenge 2 de juny, i que s’ha convertit en un “retrobament d’amics”. Lluís Abella també ha parlat d’altres activitats festives i culturals organitzades al voltant de la fira com l’elecció de les pubilles i hereus del 19 de maig, la trobada de corals infantils organitzada conjuntament amb Coral Verge del Camí del 25 de maig i el Teatre de la Fira a càrrec de la Teca Teatre del 29 de maig. 

El programa d’activitats

El primer acte de la fira serà el pregó, el dia 19 de maig, que enguany anirà a càrrec de la cambrilenca Nuri Mariné Vidal, artista visual i professora de pintura i dibuix. Com és habitual, en el mateix acte es realitzarà l’elecció de les pubilles i els hereus de Cambrils, a més de l’homenatge a les entitats que fan anys acabats en 0 i les empreses amb 50 anys o més d’implantació a Cambrils.

El divendres 31 de maig, el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, serà l’encarregat d’inaugurar oficialment la fira i posteriorment farà un recorregut pel recinte firal amb la resta d’autoritats.

El mostra tindrà una zona gastronòmica situada al Parc del Pinaret amb una nova edició de la Fira de la Cervesa Artesana, Food Trucks, pícnic, Tastets i Tertúlies, que comptarà amb un ampli ventall d’activitats lúdiques com el taller de circ, música en viu, el vermut electrònic, espectacles de màgia i el concert de Suu.

A la riera d’Alforja hi haurà una Fira de Firetes amb més de 100 atraccions per petits i grans i un espai de restauració complementari. A la Torre del Llimó es podrà visitar una mostra retrospectiva de Citröen amb motiu del centenari del llançament al mercat del seu primer model i participar en una festa fotogràfica plena de petons amb Enric Lucena i el seu equip.

A més, el mercat medieval tornarà a omplir la plaça de la Vila, els carrers Gimbernat, Immolats i Creus i la plaça del Setge de parades d’artesans, demostracions d’oficis tradicionals i activitats com un espai infantil, un campament medieval, cercaviles, acrobàcies, lluites de cavallers, tallers familiars, música, tir amb arc i espectacles itinerants. No hi faltarà la diada de la fira amb els Xiquets de Cambrils i els Xiquets del Serrallo, que actuaran el dia 1 de juny al vespre al voltant de la font del Centenari.

El programa complet es pot descarregar a https://firacambrils.com/programa.

Suu en concert

El concert s’ha traslladat de Nou Cambrils a l’espai Àgora del Parc del Pinaret, per acostar-se a la fira i a l’espai Niu. Enguany pujarà a l’escenari la jove cantant Suu, que s’ha fet popular penjant les seves cançons a Youtube i Instagram, on ja acumula més de 53.000 seguidors. La seva cançó “13 dies més” ha posat música a la campanya de promoció de la fira.

Suu va gravar el seu primer disc “Natural” (Halley Records, 2018) per petició popular dels seus seguidors i seguidores. Els seu èxit s’explica per la seva naturalitat, el particular timbre de veu i un do innat per la a la composició. “Natural” és un disc sense filtres on es barregen amb força i personalitat estils com el pop, el reggae, l’ska, el calypso o la rumba.

Comentarios
Multimedia Diari