Com serà la tornada dels castells a la Plaça Vella del Vendrell?

Acordat el protocol per la Diada de Santa Teresa

| Actualizado a 11 octubre 2021 17:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La diada castellera de Santa Teresa del Vendrell recupera la presencialitat amb les tres colles habituals d’aquesta jornada:  els Nens del Vendrell, la Colla Joves dels Xiquets de Valls i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona. 

La situació sanitària obliga a unes mesures de prevenció que condiciona als castellers i al públic a la plaça Vella. Així,  la colla del Vendrell ha redactat el protocol a seguir per a la Diada de Fira de Santa Teresa 2021seguint les directrius del  Comitè Tècnic del Procicat a l’annex que permet dur a terme castells.

El Pla permet fer castells de fins a 160 persones per colla, amb un màxim de 25 grallers acompanyants, que han de complir les condicions de grup bombolla i mantenir en tot moment les distàncies de seguretat establertes.

La formació de cada castell ha de tenir una durada màxima de 15 minuts per limitar els moments de contacte estret. A més, no hi podrà haver contacte entre castellers de les diferents colles durant el transcurs de la diada. Per tant, no es podran realitzar ajudes entre colles

La Diada de Santa Teresa és el proper diumenge 17 d’octubre i començarà a les 13 hores.

Les tres colles tindran un espai d’ubicació destinat prèviament a la diada, on els castellers podran descansar i preparar-se, per accedir a l’espai d’actuació enfaixats per a la realització del castell, i agilitzar al màxim la diada. 

Per accedir a cadascuna de les zones, cada colla, tindrà un accés diferenciat, una pel carrer Major, la segona pel carrer del Peix i
la darrera pel carrer de Mar, les quals també seran les vies de sortida en finalitzar l’actuació.

Primerament es realitzaran tres pilars de 4 simultanis a la plaça Vella, un per colla, amb un nombre de castellers màxim de 40 persones, per poder mantenir la distància de seguretat entre colles.

Seguidament, i complint les mesures sanitàries establertes, es procedirà al funcionament de la diada, amb 3 rondes per colles en solitari a l’espai d’actuació, i una ronda final de pilars.

Mateix espai

La diada serà rotatòria, les tres colles actuaran en el mateix espai, prèviament delimitat. S’accedirà a aquest per la via d’entrada i després de la realització s’abandonarà l’espai amb agilitat, deixant pas a la colla següent per la via de sortida.

Els castellers han d’estar associats a la colla castellera participant i haver certificat que es compta amb la pauta de vacunació completa o amb una PCR negativa en les darreres 48 hores.

També han de portar mascareta durant tota l’actuació i una higiene exhaustiva de mans i peus amb gels hidroalcohòlics.

No poden interactuar amb el públic assistent durant la diada i han d’accedir a la plaça enfaixats.
 

Comentarios
Multimedia Diari