Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  El lloguer d’embarcacions per a turistes arriba a les illes fluvials del Delta

  Amb les barques, els navegants podran admirar el paisatge natural de la zona sense necessitat de tenir titulació

  14 agosto 2023 11:35 | Actualizado a 14 agosto 2023 11:36
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Cada any milers de persones escullen les Terres de l’Ebre com a destí turístic, una opció molt versàtil que els permet tenir de manera molt pròxima tant mar com muntanya o delta. Segons les seves preferències, els visitants poden fer esports d’aventura, turisme cultural per conèixer els municipis i la seva història o senderisme, albirament d’aus i coneixement de l’entorn natural, entre altres.

  Aquesta última opció és sempre una de les més populars, ja que les Terres de l’Ebre tenen un conjunt paisatgístic amb una gran diversitat de flora i fauna autòctona amb el riu com un dels principals eixos vertebradors. No és d’estranyar que municipis i empreses hagin apostat per un turisme fluvial, que permet veure des de l’aigua i de manera relaxada la biodiversitat de la zona.

  Les opcions van des de la més tradicional, sobre el típic llagut, que es pot trobar en municipis com Benifallet, Ascó o Tortosa fins als més moderns, com la nova adquisició de l’Ajuntament d’Amposta, un vaixell elèctric que entrarà en funcionament en els pròxims mesos, a més de les rutes en caiac i altres.

  Recentment, a Deltebre s’ha incorporat una nova proposta, el lloguer d’una petita embarcació que no requereix titulació ni experiència per conduir-la i que permet navegar de manera lliure i fàcil fins a les Illes de Gràcia i Sapinya.

  Els vaixells, de l’empresa Jelly Boats, estan construïts amb polietilè en lloc de fibra de vidre i seran gestionades al municipi del Baix Ebre per l’empresa d’ecoturisme Riu a l’Ebre.

  «Hem arribat a un acord amb l’empresa perquè tenen uns valors de sostenibilitat que van molt alineats amb els nostres i tenen a més un llarg recorregut dintre el sector», explica des de Jelly Boats el directiu Marc Camón, tot destacant que la iniciativa dona l’oportunitat de «veure i conèixer el Delta d’una altra manera».

  Fins ara, Jelly Boats oferia navegar per mar, concretament per les cales del Garraf. «Som dos socis que treballem al port. Vam començar l’any passat amb barques de polietilè per provar». Més tard, els socis es van plantejar navegar també en aigües més tranquil·les, entrant en el turisme fluvial al Delta i donant la possibilitat de veure badies i illes fluvials.

  L’embarcació

  Aquesta nova proposta al Delta té una capacitat per a unes quatre persones i permet fer recorreguts d’una durada de dues hores al matí quan les aigües estan més tranquil·les o quatre hores a la tarda per admirar la caiguda del sol sobre el paisatge natural format per l’Ebre.

  A més, el vaixell de Jellyboat està equipat amb les mesures de seguretat necessàries i compta amb una àncora per fer una pausa i banyar-se al riu. En el preu, que va dels 140 als 230 euros, s’inclou també el combustible, neteja, assessorament per emprendre el viatge i les taxes pertinents.

  Els interessats a provar les embarcacions, en el cas del turisme marítim només podran fer-ho mentre sigui temporada. En canvi, per a navegar pel riu la proposta es mantindrà tot l’any. De cara al futur, l’empresa es planteja ampliar la seva oferta i no descarta i afegir noves zones fluvials per visitar.

  Comentarios
  Multimedia Diari