Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Antonio Suárez: «Ha estat un gran any de millores al nucli urbà»

Entrevista. Transformació urbanística. Riba-roja viu les Festes Majors després d’una legislatura d’actuacions importants al municipi

23 agosto 2023 10:49 | Actualizado a 23 agosto 2023 10:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Primer dia de Festes Majors a Riba-roja i parlem amb l’alcalde sobre els actes més més destacats que es viuran fins 28 d’agost, de les actuacions més recents i dels reptes que encara el municipi de cara als pròxims quatre anys.

En què consistiran enguany les festes?

Es tracta d’unes festes molt esperades que recullen la bona inèrcia que es va generar l’any passat, quan va ser unes festes de recuperació després de la pandèmia.

Enguany, hem preparat un programa molt ric per a totes les edats i públics que recullen un conjunt actes tradicionals arrelats en l’imaginari col·lectiu i, a més, hem incorporat novetats i amb música per a totes les edats i per encabir tothom.

Quins són els actes més destacats?

M’agradaria destacar la celebració del 30è aniversari de la colla de Diables, els Figots Satànics, el dissabte amb vermut musical i festa de l’escuma.

A la nit faran un Correfoc fins a la plaça de la Vila on participaran, entre Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, més de 300 diables, i un piromusical. També la Festa del Riu, dia 25. És un dels actes insígnia de la festa amb activitats com la travessa del riu nadant, el pal ensabonat o la cursa de piragües.

En acabar hi haurà tast de vins i degustació de productes de proximitat. Més tard tindrem la nit jove a la pista de la societat.

El 27 hi haurà el Carnestoltes d’Estiu, un dels actes joves, que fa pocs anys que es fa però que ha calat dintre l’imaginari col·lectiu i que ja és un acte obligat.

El 28, per Sant Agustí, hi haurà un torneig de volei-fang a càrrec de l’Associació de joves La Txavalada. Això entre moltes altres coses.

En el cas dels actes més tradicionals, què hi trobarem?

Entre aquests, a part del pregó i la proclamació de pubilles i hereus, avui hi ha hagut al matí, per exemple, el toc de diana.

Tenim demà el dia de Sant Bartomeu, amb actes que formen part des de temps immemorials de la nostra Festa Major com la cursa pedestre i a la nit un dels actes més multitudinaris, el ball de coques, el ball de la jota de Riba-roja a la plaça de l’Església.

Unes festes on, com no pot ser d’altra forma, les entitats tenen un gran pes.

Hi participen gairebé totes. Les activitats van vinculades a diferents entitats de Riba-roja. En participen més de vint durant aquests dies. Són unes festes molt participatives.

Primeres festes d’aquesta nova legislatura. Quines actuacions s’estan duent a terme ara a Riba-roja?

La setmana vinent finalitzem l’arranjament i renovació del carrer de la Pau on s’han renovat els serveis d’aigua potable i clavegueram. En acabar la Festa Major, arranjarem la plaça de l’Església, això suposarà una remodelació profunda i de millora de l’espai davant la Plaça Parroquial.

A finals d’any canviarem el sostre del pavelló municipal per instal·lar el parc fotovoltaic.

Quins reptes té ara el municipi?

Entre altres, ampliar i millorar la llar del jubilat, la construcció i implementació del centre de dia i la residència de gent gran a més d’arranjar carrers, com el de la Palla, una de les grans avingudes del poble on s’ha de resoldre el tema de clavegueram i aigua potable. Amb això quedaria tancada tota l’anella del nucli antic.

Per tant, Riba-roja té al davant actuacions molt importants per al seu creixement.

Són actuacions que suposen una transformació urbanística profunda del municipi. En el cas de la llar de jubilats, també una millora substancial dels serveis socials que es poden oferir a la gent gran.

Com valoreu aquest últim any?

Ha estat un any extraordinari de millora profunda del nucli urbà. Vam tancar una de les millors legislatures de la democràcia que ha tingut com a insignia la transformació i millora del nucli antic, amb l’obertura del municipi al riu.

Així, d’una banda, recuperem un entorn degradat i el posem a disposició dels Riba-rojans, i de l’altra, busquem ser un punt d’inflexió en la possible implementació de serveis i oferta turística.

Comentarios
Multimedia Diari