Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Aldea aprova un pressupost per al 2023 de 4 milions d’euros

Es preveuen actuacions com la remodelació del pont sobre l’avinguda Catalunya o el canvi de gespa del camp de la UE Aldeana

| Actualizado a 23 noviembre 2022 11:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Aldea ha aprovat per a l’any vinent un pressupost d’un total de 4.588.811,97 euros, xifra que suposa un augment de 441.827,97 d’euros en cinc anys. Així mateix, segons ha anunciat el consistori, el Govern tampoc apujarà enguany els impostos als veïns i veïnes de la localitat.

En els més de quatre milions que es destinaran durant el 2023 a millores municipals, s’han previst diverses actuacions que garantiran la continuació del canvi d’imatge del municipi, més espais verds i millors desplaçaments i serveis. Segons explica Xavi Royo, alcalde de l’Aldea, «es realitzaran inversions importants, com la segona fase de les obres d’endegament del pont del barranc dels Pixadors, amb l’enderroc i remodelació total del Pont que travessa l’avinguda Catalunya, una important dotació econòmica per les Ravals i disseminats i es realitzarà el canvi de la gespa de l’estadi de la UE Aldeana».

D’altra banda, el batlle destaca altres actuacions que el Govern té previstes i per a les quals s’ha demanat subvenció. «Quan ens seran oficialment comunicades, farem la incorporació de crèdit pertinent al pressupost», indica.

Entre la resta de mesures proposades per a l’any vinent n’hi ha d’altres com la regularització a l’alça del salari dels treballadors de l’Ajuntament, la construcció de la nova plaça de la Raval de Fesol, una nova rotonda enjardinada a la zona centre i una millora del servei de megafonia per a la comunicació dels bans a la ciutadania.

També seguirà la línia d’arranjaments i obertures de nous carrers, s’adquiriran terrenys propers al cementiri per a la seva futura ampliació i s’assolirà la segona fase de l’enderroc de les granges del Trinquet, que començarà d’aquí a poc. Dins l’apartat d’acció climàtica i sostenibilitat es millorarà la xarxa d’abastament d’aigua potable i adequació d’enllumenat LED.

Pel que fa als serveis, es continuarà apostant pel servei de vigilància rural i amb el procés d’arranjament de camins. Es faran també accions per promocionar el comerç local i s’apostarà per les ajudes per a material escolar i per a l’habitatge de persones amb situació de risc.

40 anys com a poble independent

En la partida pressupostària també es preveuen partides per a cultura i festes entre les quals se compta una per a l’escola de música i per a esdeveniments per a joves. També una per a la Festa del 21 d’abril de 2023 que celebrarà el 40è aniversari de l’Aldea com a poble independent.

Comentarios
Multimedia Diari