Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Diputació comença amb la primera fase de l’ampliació de la Val de Zafán

Es preveu iniciar les obres en un mes, quan finalitzi el procés d’expropiació de les parcel·les per on passa la via

18 septiembre 2023 10:47 | Actualizado a 18 septiembre 2023 10:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Diputació de Tarragona ja està executant la primera fase per ampliar la Via Verda de la Val de Zafán i connectar mitjançant el sender els municipis de Roquetes, Tortosa, Amposta i la Ràpita. Durant el mes de juny, tant la Diputació com els ajuntaments d’aquests quatre municipis ebrencs van formalitzar el conveni col·laboratiu per tramitar i començar a executar les obres.

Actualment, el projecte es troba actiu i ja han començat els tràmits per expropiar els terrenys per on passa la via, un pas necessari abans d’iniciar l’ampliació. Es tracta de poc més d’un centenar de parcel·les, catalogades com a sòl no urbanitzable que estan situades per on transcorre la via i que pertanyen tant a propietaris privats com públics, entre aquests, els consistoris, la Comunitat de Regants de la Dreta o a l’Administració d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF).

Aquestes expropiacions van ser aprovades pels plens d’Amposta, Tortosa i la Ràpita entre els mesos de gener i febrer d’aquest any. Un cop el tràmit d’aquestes expropiacions estigui finalitzat, la Diputació procedirà a iniciar les obres d’aquesta primera fase. Segons les previsions que fa la mateixa administració, això podria ser durant el mes vinent.

L’extensió de la Via Verda de la Val de Zafán, un projecte molt celebrat pels beneficis turístics que aportarà al territori, es va aprovar definitivament a la Diputació durant la sessió celebrada el 3 de juny d’enguany. El projecte, concretament defineix i quantifica les obres del tram entre Tortosa i la Ràpita, amb un pressupost d’execució de 3,9 milions d’euros. Pel que fa a la segona frase, s’estan finalitzant documents tècnics necessaris.

Aquest nou sender, una obra que ja fa temps que es treballa, farà una important dinamització turística, però també destacarà el valor mediambiental, creant un important espai verd amb molta diversitat. A més, segons plantegen agents locals, també fomentarà la mobilitat sostenible.

Finançament amb fons europeus

Les dues fases d’aquest projecte compten amb el finançament dels Fons Europeus Next Generation i preveuen la construcció de dos nous trams pedalables entre Tortosa i la Ràpita i la millora de la mobilitat a l’entorn urbà al tram que transcorre per Amposta. Tal com ha explicat anteriorment el Diari, també es té en compte el desplegament de la fibra òptica, la senyalització intel·ligent i amb sensors als nous trams, i la millora de l’accessibilitat per eliminar les barreres de la via amb l’N-340, l’AP-7 i la C-12.

Segons informen fons de la Diputació, s’espera que el conjunt d’aquesta actuació estigui acabat entre finals del 2024 i principis del 2025.

Comentarios
Multimedia Diari