Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Policia Local de Tortosa crea una unitat d’intervenció per incivisme i delictes menors

El Grup de Reforç d’Emergències i Proximitat (GREP) compta amb deu agents, que actuaran en casos que generen malestar veïnal

| Actualizado a 29 septiembre 2022 17:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Policia Local de Tortosa ha incorporat una nova unitat d’intervenció, que permetrà reforçar la vigilància i la resolució de situacions que generen malestar veïnal a la ciutat. Es tracta del Grup de Reforç d’Emergències i Proximitat, el GREP. En formen part deu agents del cos que, amb la seua tasca, donaran més suport a la resta d’unitats de la Policia Local davant de casos que, principalment, estan relacionats amb l’incivisme.

La creació de la unitat s’ha dut a terme a partir de l’anàlisi policial efectuada a l’estiu, quan es va detectar un increment de situacions que alteraven la convivència. La majoria, relacionades amb actes molestos que provocaven sorolls i que, en algunes ocasions, podien acabar en baralles. En aquell moment, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra van reforçar de manera conjunta la presència als barris. Ara, aquesta nova unitat ha de permetre poder actuar amb «rapidesa i fermesa» en aquelles situacions que ho requerisquen. «L’objectiu és que els problemes que hem tingut recentment, que principalment corresponen a actes d’incivisme i que són conjunturals, no es convertisquen en situacions estructurals», ha assenyalat l’inspector en cap de la Policia Local de Tortosa, Jesús Fernández. Per això, la unitat treballarà amb un paràmetre de menys tolerància davant d’episodis que pertorben la convivència i per a fer complir l’ordenança de bon ús de la via pública.

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, ha afegit un missatge tranquil·litzador per a remarcar que «Tortosa és una ciutat segura». «Situacions com la que es va viure la setmana passada» (la mort a trets d’una dona en un bingo), «són completament aïllades i no són representatives de la situació que vivim: la majoria de casos que provoquen malestar són per conductes incíviques que generen inquietud entre el veïnat, i que no podem acceptar de cap de les maneres», afirma Roigé. Per això hem treballat amb la Policia Local per a abordar-les de la manera més adequada, atenent a les recomanacions tècniques fetes pels comandaments», ha detallat l’alcaldessa.

En l’última junta local de seguretat de Tortosa, al maig, es va detallar que la ciutat està un 19% per baix de la mitjana de fets delictius de Catalunya. «Després de la pandèmia s’ha observat un lleuger increment de delictes menors, que és general a moltes ciutats del país. Bàsicament són petits furts, estafes o robatoris a l’interior de vehicles, que és evident que en determinats moments poden crear una mica de neguit i sensació d’inseguretat, encara que les dades reals indiquen que no tenim problemes greus de seguretat ciutadana», ha detallat Fernández.

Comentarios
Multimedia Diari