Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Ribera d’Ebre impulsa la promoció de la floració i els productes de proximitat

Una divuitena de propostes, amb visites als camps en flor de dotze municipis, reivindiquen el paisatge i la gastronomia de la comarca

11 marzo 2023 12:16 | Actualizado a 11 marzo 2023 12:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Ribera d’Ebre dóna aquest cap de setmana el tret de sortida a la campanya La Ribera en flor, que un any més impulsa la promoció de la floració i els productes de proximitat de la comarca. «La Ribera d’Ebre s’ha bolcat en l’organització de 18 activitats en 12 municipis de la comarca», va destacar ahir la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, en la presentació de la programació d’enguany, a Benissanet. De fet, la resta de municipis involucrats són: Ascó, Flix, Garcia, Ginestar, Miravet, Móra la Nova, la Palma, Riba-roja, Tivissa i la Serra d’Almos, i Vinebre.

Per la seva banda, la tècnica de desenvolupament turístic del Consell Comarcal, Mònica Sabaté, va recordar que «La Ribera en flor és una iniciativa que sorgí de la Taula Comarcal de Turisme, un espai de treball compartit entre el sector públic i privat, on de manera conjunta decidim el recorregut turístic de la comarca».

Així, «el 2015 es va començar a promocionar que un bon moment per visitar la Ribera d’Ebre és durant la floració, i des de llavors ha sorgit el programa d’activitats amb la participació d’entitats, empreses i ajuntaments», recordà Mònica Sabaté. En aquesta línia, Gemma Carim va realçar que les visites als camps en flor «estaran maridades amb tastos de productes locals, així com passejades en bici, a peu i en carro». Enguany, va afegir, «com a novetat s’hi sumen una actuació musical i un taller de poesia».

El detall de les activitats es pot consultar a la pàgina web de Turisme de la Ribera d’Ebre

En relació amb aquesta última proposta, que se celebra avui a Vinebre, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vinebre, Rosa Maria Pros, va detallar que «encetem la campanya amb un taller de creació literària a càrrec de Vicens Llorca. La formació anirà acompanyada d’una passejada per un camp d’ametllers en flor, que servirà de font d’inspiració. A continuació es farà un tast de vins locals. Després de dinar, continuarem amb el taller que s’acomiadarà amb la posada en comú dels textos escrits».

Per la seva banda, la responsable de comunicació de l’Hotel Mas de l’Illa, Adriana Monclús, va detallar que «el dia 18 es farà una visita guiada als camps de presseguers, on s’explicarà la història del mas i dels conreus, i després se celebrarà un concert amb un grup de música brasilera».

Pel que fa a les activitats a Miravet, la regidora de Turisme, Carmina Borrell, va destacar «la participació d’establiments i restaurants perquè els visitants puguin gaudir dels productes locals, vinculats a la floració». Així mateix, el representant de CONFICON Turisme i tradicions, Francesc Lavega, va explicar que «fem visites a camps d’ametllers en una illa que hi ha entre Ascó i Vinebre. Els dissabtes l’experiència inclou un tast de mel de la mà d’un apicultor del territori, mentre que els diumenges els visitants podran fer un tast de vins locals».

Finalment, la responsable de turisme de Benissanet, Rosa Martínez, acompanyada de l’alcalde, Xavi Arbó, va convidar a «gaudir d’un recorregut pels camps florits, la visita al refugi de la Font Gran i un tast de pastissets».

Per tot això, quant a les expectatives de visites, des del Consell Comarcal es confia a superar el miler de participants de l’any passat.

Comentarios
Multimedia Diari