Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  La Ribera d’Ebre posa en marxa un nou projecte per enfortir les empreses

  L’objectiu és crear ocupació i consolidar el teixit empresarial de la comarca tenint en compte el tancament de la central nuclear d’Ascó

  18 agosto 2023 11:26 | Actualizado a 18 agosto 2023 11:40
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Ribera d’Ebre VIVA posa en marxa un nou projecte per enfortir els recursos i les capacitats de les empreses de la comarca, i ho fa apostant per l’equip humà i els professionals que viuen i treballen al territori.

  L’objectiu és implantar un nou model de gestió dels recursos humans que situï a les persones, i concretament els seus coneixements, habilitats, motivacions, aptituds i actituds, en el centre de la seva activitat, millorant les competències de tot l’equip i els resultats empresarials, alineant els projectes de vida dels seus treballadors amb la missió, visió i valors de l’empresa. I,per extensió, del territori, en un moment crucial per a la dinamització econòmica de la Ribera d’Ebre amb la imminent arribada dels Fons de Transició Nuclear.

  La clau és aconseguir la màxima implicació. Empreses, sector públic, sector educatiu, població... la nova metodologia amb la qual treballarà el Ribera d’Ebre VIVA vol enfortir la col·laboració entre els diferents actors del territori per millorar l’activitat de les organitzacions riberenques, aprofitant els factors de competitivitat actuals i donant resposta als reptes de futur amb més garanties d’èxit.

  D’aquesta manera també es pretén augmentar les possibilitats de trobar feina l Dispositiu d’Inserció Sociolaboral del Ribera d’Ebre VIVA, un servei d’orientació laboral que cada any atén més de 200 persones que volen viure i treballar als pobles de la comarca, assolint els seus objectius professionals.

  El Consell Comarcal de la Ribera, a través del projecte Ribera d’Ebre VIVA fa anys que aprofita els recursos del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per promoure l’ocupació i contribuir a la millora de la competitivitat de les empreses de la comarca, més enllà del sector de la indústria nuclear, que, tot i ser la principal activitat econòmica i de riquesa de la comarca, té sobre la taula un calendari de tancament amb una previsió de 7 i 9 anys: Ascó I, el 2030, i Ascó II, el 2032.

  El servei d’orientació laboral atén més de 200 persones que volen treballar a la comarca

  Les tècniques del Consell Comarcal, a través dels programes de suport al desenvolupament local, han afavorit sinergies entre sector públic i privat que han permès donar visibilitat, formar i acompanyar emprenedors i sectors econòmics que són estratègics per al futur dels pobles de la Ribera: turisme, comerç, producte local, fruita dolça, oli, vi i, més recentment, polígons industrials.

  Ara, el nou projecte, també amb el suport del SOC, és «un pas endavant», amb una «metodologia innovadora, validada amb els resultats obtinguts en altres territoris del país», diu la tècnica del Ribera d’Ebre VIVA, Montserrat Ramon, que fa una crida per aconseguir implicar el nombre més gran d’empreses del territori en les activitats previstes.

  A més de les tècniques del Consell Comarcal, es fomentarà el treball en xarxa i la col·laboració amb altres dispositius d’intermediació laboral i d’agents del territori, buscant una visió més interdisciplinària, per oferir a les empreses noves estratègies, fórmules i models de gestió innovadors que puguin implantar per ser més competitives.

  A partir de setembre es contactarà amb les empreses per conèixer la seva situació i convidar-les a participar.

  Comentarios
  Multimedia Diari