L'Associació d'Afectats de la Cooperativa de l'Aldea rebutjarà el conveni de creditors si proposa una quitança elevada

Una part dels socis entrampats desconfien de la viabilitat de la cooperativa i insisteixen en la seva liquidació

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president de l'Associació d'Afectats de la Cooperativa de l'Aldea (Baix Ebre), Jordi Gas, veu "difícil" que la cinquantena de socis que formen l'organització acabi donant suport al conveni amb els creditors que la Junta de la Cooperativa ha de presentar abans del 27 d'abril. Preveient que la proposta per recuperar els 4,5 milions d'euros que continuen entrampats sigui la d'establir una quitança molt elevada, l'associació ja es planteja presentar un recurs. Per a Gas, no es pot confiar en les indemnitzacions que puguin resultar del procés judicial i ha demanat a la Junta de la Cooperativa que sigui clara respecte a la viabilitat de la empresa. "Han de dir si és viable i si no, liquidar-la", ha dit.

L'Associació d'Afectats de la Cooperativa de l'Aldea preveu que el conveni amb els creditors que prepara la Junta proposi una quitança del deute d'entre el 60 i el 70%, amb un període de carència indeterminat. Amb aquestes condicions, l'entitat ja ha avisat que no acceptaran ni recolzaran el conveni. El conveni necessita l'adhesió, com a mínim, del 65% del passiu dels 4,5 milions d'euros per poder tirar endavant. L'Associació d'Afectats votarà assembleàriament, un cop conegui les condicions del conveni, per decidir si presenten un recurs. En aquest cas, el Jutjat Mercantil de Tarragona haurà de decidir si aquest queda anul·lat.

El president de l'Associació d'Afectat, Jordi Gas, ha insistit en què la Junta de la Cooperativa ha de demostrar la viabilitat de l'empresa i ser clars en aquest aspecte per evitar que es continui acumulant deute - que ja ascendeix a 6,2 milions d'euros-. Com ja van demanar en la darrera assemblea ordinària de l'any passat, aquest grup d'afectats aposta per la liquidació de la cooperativa i descarta haver de dependre de les responsabilitats civils subsidiàries que hagués d'acabar pagant Bankia, entitat imputada per suposada apropiació indeguda per la titular del jutjat número 1 de Tortosa. "És com esperar que et toqui la loteria. Primer s'ha de jutjar, s'ha condemnar Bankia i després reclamar la responsabilitat civil. És com una utopia", ha insistit Gas.

Comentarios
Multimedia Diari