Liciten l’estudi d’alternatives de la variant de Masdenverge

Territori també analitzarà una connexió de la T-344 amb l’autopista AP-7 per afavorir l’accessibilitat de la comarca

| Actualizado a 26 febrero 2022 12:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha licitat la redacció d’un estudi d’alternatives per a la construcció d’una variant a Masdenverge de la T-344 i la T-350 i per a la connexió de la T-344 amb l’autopista AP-7.

Aquestes actuacions permetran, d’una banda, alleugerir de trànsit i millorar la seguretat viària l’interior de Masdenverge i, de l’altra, també proporcionar a aquest àmbit d’un accés a una via d’alta capacitat com l’AP-7. El director d’Infraestructures de Mobilitat, David Prat, va explicar aquests projectes en el decurs d’una reunió mantinguda ahir al matí amb l’alcalde de Masdenverge, René Gonel.

«Des que sóc alcalde hi ha hagut dos accidents mortals i és un tema que ens preocupa molt», declarà l’alcalde René Gonel. «Podrem començar a posar fil a l’agulla. Estic més que content per la futura variant, tot i que primer començarem per l’estudi previ, però aquest és un pas ferm. A més que l’estudi puga incloure la reivindicada sortida i entrada de l’autopista AP-7 a la comarca del Montsià seria un èxit comarcal i en benefici de tots els municipis de l’interior de la comarca».

A més de les actuacions dutes a terme en els últims anys pel Departament «per a compatibilitzar la travessera, que té un volum de trànsit relativament important, amb el municipi», va assenyalar Prat, «hem d’arribar a l’horitzó de tenir una variant». Així mateix, ha valorat la millora que representa «una nova connexió del Montsià amb l’AP-7».

La travessera de Masdenverge és la T-344, carretera de la xarxa comarcal de la Generalitat que presenta un trànsit de 6.400 vehicles diaris i més d’un 6% de pesants. Aquesta carretera enllaça amb la T-350, en sentit cap a Santa Bàrbara, també carretera de la xarxa comarcal que registra prop de 4.000 vehicles diaris, amb més d’un 5% de pesants.

Per a millorar la seguretat d’aquesta travessera, el Departament de Territori ha executat diverses millores de seguretat viària en els últims anys; les més recents, la instal·lació de tres semàfors amb polsador per a vianants i un semàfor limitador de la velocitat a l’entrada del nucli.

Preocupació al municipi

Com va informar el Diari el gener de l’any passat, aquesta carretera ha tingut al llarg dels últims anys diversos accidents, alguns d’ells mortals. Fa pocs anys es va construir una rotonda i es va arranjar amb pas de vianants i una ïlla central a més d’il·luminació, però això no va evitar nous accidents.

Cal dir també que els alumnes creuen aquesta carretera pels passos de vianants per anar a l’escola. A més a més, a determinades hores del dia es produeix un efecte òptic molt perillós i és que el sol de primera hora del matí enlluerna els conductors que arriben des de Santa Bàrbara, perdent totalment la visibilitat i sense poder veure els vianants que creuen la via.

Per tot plegat l’alcalde ja llavors demanava alguna mesura com una circumvalació a per millorar la seguretat de les persones. Paral·lelament un grup de veïns va recollir l’any passat centenars de firmes per reclamar una solució que els evités conviure diàriament amb aquest elevat volum de trànsit, sobretot de vehicles de gran tonatge.

Comentarios
Multimedia Diari