Preocupació per 14 robatoris en domicilis aïllats en diversos barris de Tortosa

La zona de la Simpàtica i els xalets propers al cementiri són dos punts on hi ha hagut una desena de denúncies.Els veïns han contactat amb els Mossos d’Esquadra per tal de reunir-se i prendre més mesures de prevenció

16 mayo 2018 08:53 | Actualizado a 18 mayo 2018 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Entre el mes gener i meitat del d’abril d’enguany la regió policial dels Mossos d’Esquadra de les Terres de l’Ebre han rebut 14 denúncies de robatoris en domicilis privats de diverses zones i barris de Tortosa. 

En concret hi ha hagut cinc denúncies de robatoris a cases de la zona Disseminat del Pla d’Abària i Camí de Sant Jordi (xalets relativament propers al cementiri municipal); sis més a la zona de Mig Camí i de la carretera de la Simpàtica; i tres a domicilis del barri de Sant Llàtzer-Raval de la Llet.

Arran de les denúncies, els Mossos d’Esquadra han activat un dispositiu policial en col·laboració amb la Policia Local de Tortosa. El dispositiu es basa en intensificar la presència policial en aquestes zones, amb agents fins i tot de paisà, i controlar els accessos en hores que els agents consideren clau, després d’haver analitzat els casos succeïts.

Segons expliquen fonts policials al Diari, la manera de procedir dels autors d’aquests robatoris no atén a un mateix patró, i per aquest motiu es podria parlar de diversos autors i no d’un mateix grup. Així, en algunes ocasions s’han trencat finestres amb pedres i, en altres, s’han trencat panys de porta. La forma d’actuar no és sigil·losa i en la majoria dels casos els propietaris no han estat a l’interior dels domicilis mentre s’efectuava el robatori.

Els objectes sostrets han estat principalment diners, joies i aparells electrònics, objectes que els lladres es podien emportar ràpidament, i en algun cas fins i tot van accedir a la força al domicili sense emportar-se finalment cap peça de valor.

Més robatoris a tot Catalunya
Arran l’activació del dispositiu policial, des de fa tres setmanes que no s’han registrat més robatoris en habitatges de la ciutat. Amb tot, fonts policials afirmen que el nombre de robatoris a domicilis ha anat a l’alça darrerament a tot Catalunya. 

«Jo no parlaria d’onada de robatoris, però sí que en els últims tres mesos els veïns, especialment els de la zona de la Simpàtica i Sant Josep de la Muntanya, estan més preocupats, i els autors sembla que saben el que fan», explica al Diari el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa, Carlos Redó.

Els veïns i els Mossos d’Esquadran han acordat properes reunions per prendre més mesures de prevenció.

Reunions amb els Mossos d'Equadra

Tortosa és una ciutat on precisament abunden les zones de camins i xalets aïllats i disseminats, on moltes persones hi viuen tot l’any o tenen una segona residència per als caps de setmana i les vacances. Els veïns d’aquestes zones, a través de la Federació d’Associacions de Veïns, han traslladat la seua preocupació als Mossos d’Esquadra i properament se celebraran algunes reunions per tal de rebre informació i poder prendre més mesures de prevenció per evitar aquesta mena de robatoris.
 

 

Comentarios
Multimedia Diari