Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tallen la ‘Carretera de la Vergonya’ per reclamar millores

La Plataforma Carretera de la Vergonya va fer aquesta acció per reclamar actuacions a la via, que es troba en estat bastant deteriorat, i la necessària implicació de les administracions

| Actualizado a 27 junio 2022 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Plataforma Carretera de la Vergonya va fer ahir una acció per denunciar l’estat de la via i per instar a l’administració a actuar per millorar-la. El col·lectiu va tallar la via T-2021 que uneix la Ràpita amb el Poble Nou mostrant les diferents problemàtiques que presenta la zona.

Cap a les onze del matí, un grup de manifestants es va concentrar a la Ràpita, on es troba el carril que entra a l’anomenada ‘Carretera de la Vergonya’. Allí, van penjar pancartes on es demanaven les millores. Una d’aquestes, que reclamava un voral, va ser sostinguda per diversos participants situats a la mateixa carretera. Aquest no era, però, l’únic reclam. Seguidament, membres de la plataforma van fer una segona acció plantant un espill fet amb paper d’alumini per simbolitzar la necessitat d’instal·lar-ne un i després van arrencar herbes per visibilitzar la falta de neteja, ja que la via està rodejada de vegetació excessiva.

Tot seguit es va recórrer un tram de la carretera per mostrar la reducció de la mida del voral al llarg dels anys i els fragments que s’han anat desfent. Josep Juan, membre de la plataforma, denúncia les conseqüències del mal estat de la via. «En molts casos, per on passava la línia, l’asfalt està trencat i això és molt perillós. Cauen cotxes, es rebenten rodes, topem i trenquem retrovisors... és una situació crítica la de la carretera».

En aquest sentit, Juan denuncia que fa més de deu anys que es va construir el Pont del Passador i que s’havia dit que la següent actuació seria la de la carretera del Poble Nou, que fan servir molts veïns, visitants i treballadors, però que encara no s’ha fet tot i que «hi ha una sinistralitat molt alta» explica el membre de la plataforma, denunciant també la falta de transparència de les administracions. «Oculten les dades de volum de trànsit, no hi ha cap dada oficial».

Aprovació del pla zonal

La plataforma demana als ajuntaments d’Amposta i la Ràpita que es facin càrrec de l’actuació. «La redacció del projecte es va adjudicar fa un any i van dir que estaria enllestida al primer semestre d’enguany i encara no està. Tampoc hi ha una data ni un pla d’actuació», assenyala afegint que «el pla de carreteres no hi ha manera que avanci. Demanem als consistoris que es responsabilitzin de la carretera, que és de la seva titularitat, i que facin el necessari per tirar-ho endavant. No es pot esperar sempre un pla zonal que no arriba mai, s’ha de buscar la manera. Hi ha molts casos en què es financen obres municipals amb diners de la diputació, la Generalitat o Europa. Demanem que presenten un pla de treball i que el compleixin».

Adam Tomàs, alcalde d’Amposta, assenyala que des del consistori s’està fent tot el possible per tirar endavant el tràmit administratiu. «La carretera del Trabucador a la Ràpita forma part del pla zonal de carreteres. Aquest pla encara no està aprovat», explica el batlle indicant que la despesa de reparació de la via per a l’Ajuntament és inviable, però que s’ha treballat per tenir tots els tràmits necessaris en marxa. «El 2019 vam instar a la Diputació perquè redactés el projecte. Aquest ja està acabat i el que demanem és que s’acceleri l’aprovació del pla zonal. Tot allò que es podia fer, ho hem fet».

En aquest sentit, Tomàs insisteix que hi ha un procés en marxa i que hi ha expectatives que el projecte pugui estar presentat abans de final d’any, un cop el pla zonal estigui aprovat. «No ens podem fer càrrec d’una despesa de 15 milions d’euros i menys si la via forma ja part del pla zonal, però hem fet tot el que hem pogut i ja està el tràmit en marxa. La Diputació ja l’ha aprovat i està damunt la taula de la Conselleria de Territori».

Comentarios
Multimedia Diari