Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Vilalba dels Arcs: ‘la Passió’ a peu de carrer

Les dones prenen protagonisme en aquesta obra a l’aire lliure que recorre la població

22 marzo 2024 16:59 | Actualizado a 23 marzo 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els carrers i les places de Vilalba dels Arcs seran un any més l’escenari de la representació de la Passió, el Dijous i Dissabte Sant. Més de 200 veïns, dels 640 que té la població de la Terra Alta, participen en aquesta obra a l’aire lliure, que enguany arribarà a la 29a edició. El Patronat de la Passió de Vilalba dels Arcs ultima els detalls de la representació i de tots els actes que l’acompanyen i que omplen de vida i activitat la població de la Terra Alta durant la Setmana Santa.

La primera de les representacions tindrà lloc el Dijous Sant a partir de les 21.30 hores: la versió nocturna i més intimista, amb el foc, les teies i les fogueres com a única il·luminació. Pel que fa a l’obra de dissabte (17.00 h), s’espera que unes 450 persones puguen gaudir de l’obra recorrent el poble, en el que és la representació més popular i familiar.

Segons explica Marc Solé, president del Patronat i actor que dona vida a Jesús, una de les característiques que fan única la Passió de Vilalba és el paper protagonista de les dones, com a granet de sorra per revertir la invisivilització que han patit al llarg de bona part de la història. «Elles porten el fil conductor de l’obra, i hi ha sis apòstols homes i sis dones», comenta Solé al Diari. Un recorregut per dotze emplaçaments, que surt de la Plaça Sant Antoni i arriba fins al Calvari, als afores de la població. L’accés a l’obra és gratuït.

El text és de Rafel Esteruelas, director de l’agrupació local de teatre, i es basa en una visió més social dels temps en què va viure Jesús, comenta Solé.

Els actes previs a la Passió arrenquen avui mateix a Vilalba dels Arcs. Aquesta tarda, tindrà lloc la presentació del llibre «Terres de l’Ebre. 15 rutes de senderisme per a persones grans i actives» de Josep Gironés, a la sala del Cinema del Casal Rossinyol; mentre que a les 19.00 hores s’ha programat un tast d’olis comentat i maridatge amb tapes i vins, a la Confraria de Nostra Sra. de Gràcia.

El Dijous Sant, un cop acabada la representació, a les 00.30 hores hi haurà el concert «aPassionats pel vi», amb Adrià i Oriol.

El dissabte 30 de març hi haurà activitats al llarg de tota la jornada. A les deu arrencarà el Mercat d’artesania i productes típics «Viu la Passió», als carrers del nucli històric. A les 11.00 h, tast comentat de vins a cegues i obertura de les àmfores del Vi de la Passió al Casal Cultural Rossinyol. També s’han programat el taller de jocs romans amb família (al carrer Sant Adrià); una desfilada del grup d’armats infantil pels carrers del poble; la «ruta del vi» al carrer Major i una cercavila amb la batucada local Catuxap.

Comentarios
Multimedia Diari