Canvis de rumb en els resultats de la Sénia i Mas de Barberans

El Montsià experimentarà diversos canvis després del 28M

29 mayo 2023 20:34 | Actualizado a 29 mayo 2023 20:41
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els resultats d’aquest 28M han portat alguns canvis de rumb en alguns pobles del Montsià. Així per exemple la candidata republicana Daniela Lleixà ha aconseguit la confiança de la població de Mas de Barberans, aconseguint el 54,54% dels vots i quatre dels set regidors. Lleixà serà la primera alcaldessa de Mas de Barberans i ho farà amb majoria absoluta. És la primera vegada que el partit socialista no guanya al municipi des del restabliment de la democràcia. El principal i únic partit a l’oposició serà Tots pel Mas –amb la marca municipal del PSC-, que, amb Sergio Guimera al capdavant han obtingut el 44,65% dels vots i tres regidors.

També a a la Sénia, ERC ha trencat amb la majoria absoluta de Movem i ha assolit un empat a cinc regidors. Alternativa Senienca amb dos regidors i el PSC amb un tindran la clau de la governabilitat.

A Santa Bàrbara, l’escenari està del tot obert amb un triple empat de Junts, Per Santa Bàrbara i ERC amb tres regidors cada grup. El PSC i Ara n’han aconseguit un. Junts, encapçalat per l’actual alcalde Antonio Ollés, malgrat ser la força més votada ha perdut un regidor. Per Santa Bàrbara, l’agrupació d’electors de Màrius Pont es converteix en la segona força. ERC de Lluís Gimeno, aconsegueix un regidor, però se situa com a tercera força. La socialista Eva Franch supera en vots SBAU de Ximo Martí que perd un regidor. Un escenari fragmentat que farà que la governabilitat depengui d’un pacte.

També a Sant Jaume d’Enveja, el candidat socialista i, fins ara, alcalde del municipi des de 2003, Joan Castor Gonell perd la majoria absoluta, tot i que ha estat la força més votada, amb un 40,5% dels vots i 5 regidors. La candidatura d’Endavant (Junts) ha aconseguit 4 regidors i un 37,86% dels vots. També ha obtingut representació el candidat d’Esquerra Republicana, Joan Bertomeu, que ha obtingut 1 regidor i el 12,53% dels vots. En últim lloc, la candidatura d’ARA també ha aconseguit entrar al consistori, amb Romina Miret, que ha tret el 7,58% dels vots.

A Ulldecona, el Partit Socialista ha guanyat amb 6 regidors (un menys que a les eleccions de l’any 2019), seguit d’Activem Ulldecona amb 2, els mateixos que Fem Poble i el PP, mentre que Esquerra n’obté 1.

Al Baix Ebre, a l’Aldea Xavier Royo (Junts) ha guanyat les eleccions amb sis regidors, revalidant així l’alcaldia. També l’ha revalidat Francesc Arasa (Junts) a l’Ampolla, amb 6 regidors. ERC és segona força més votada i aconsegueix tres regidors i el PSC, 2.

Comentarios
Multimedia Diari