L’Ajuntament de Corbera d’Ebre nega que la inversió pública al Poble Vell haja sigut «nul·la»

El consistori surt al pas després de la dissolució de l’Associació Poble Vell

28 febrero 2024 12:11 | Actualizado a 28 febrero 2024 12:11
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Corbera d’Ebre ha sortit al pas després que l’Associació Poble Vell comuniqués la setmana passada la seua dissolució. L’Ajuntament, en un comunicat, nega que la inversió al Poble Vell del consistori haja sigut «pràcticament nul·la», com denunciava l’Associació del Poble Vell. El consistori recorda que va liderar, com a membre fundador del COMEBE, la construcció del Centre 115 Dies i la rehabilitació i cobriment de la teulada de l’Església Vella, i que en els últims anys s’ha invertit prop d’1,7 milions d’euros al conjunt històric.

En aquest comunicat, l’Ajuntament ha volgut reconèixer el treball i l’esforç de totes aquelles persones que van crear i fer créixer l’Associació del Poble Vell, «treballant de forma desinteressada per tal que l’Associació fos un referent en la preservació del patrimoni i la memòria històrica del país». L’ajuntament també ha lamentat, «per precipitada i difícil d’entendre», la decisió de la Junta directiva de dissoldre una Associació com la del Poble Vell, «intentant culpabilitzar les administracions públiques d’un determini que, entenem, obeeix tan sols a raons internes i personals».

Així mateix el consistori ha volgut mostrar la seua perplexitat davant les afirmacions que conté l’esmentat comunicat en el qual la Junta Directiva de l’entitat, «després de tan sols 18 mesos de gestió, pren el determini de dissoldre una entitat referent en el seu àmbit i ho fa amb asseveracions allunyades de la realitat i que falten a la veritat, acusant l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya de deixadesa i fent-los responsables d’una decisió de la que tan sols ells en coneixen la motivació».

No obstant, l’Ajuntament de Corbera d’Ebre assegura que «continuarà treballant» en la preservació de la memòria històrica i el patrimoni local, «com ho han fet» els anteriors governs municipals, i que «sumarà esforços» amb altres administracions, «de manera prioritària amb la Generalitat», atenent «les peticions i recomanacions del Departament de Cultura».

«Cercarem la col·laboració de totes aquelles institucions, entitats i particulars que, de manera desinteressada, persegueixin els mateixos objectius, fugint de protagonismes i sense alimentar discussions i polèmiques públiques, que cap favor fan ni al nostre poble ni als valors que volem defensar», corroboren.

Comentarios
Multimedia Diari