Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

‘Las gotas de Dios’

19 noviembre 2023 20:49 | Actualizado a 20 noviembre 2023 14:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Avui en dia no pots anar a un sopar d’amics sense saber res de vins. Si et demanen que triïs la carta i no en saps ni un borrall fas el paperina. Has de parar compte de no caure en la trampa d’escollir el vi més car. La primera lliçó és que el preu està en relació amb l’etiqueta i no pas amb la qualitat. Per adquirir una mica de cultura del vi, he assistit a un tast que ha impartit l’enòloga Victòria Gironès a Montbrió del Camp, organitzat per l’Ajuntament i la Biblioteca.

Admiro les persones que posen el nas en una copa de vi i saben distingir si té aromes florals o si desprèn efluvis de sotabosc

El Departament de Cultura de la Generalitat té un programa anomenat Biblioteques amb Denominació d’Origen que pretén dinamitzar la cultura del vi, de gran importància a Catalunya. A Espanya, ens remarca Gironès, només hi ha dues zones amb Denominació d’Origen Qualificada: La Rioja i el Priorat.

Per aprendre de vins cal educar l’olfacte. El meu nas encara no sap discernir la flaire d’un cupatge. M’ha servit de consol veure que l’enòloga de la sèrie Las gotas de Dios (Apple TV) no sap olorar que un dels enigmàtics barreigs que calia descobrir desprenia aromes d’arrel d’api. Imperdonable!

Comentarios
Multimedia Diari