Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’antic Centre Catòlic de Reus serà un nou teatre municipal

L’Ajuntament, la Diputació i la parròquia Prioral de Sant Pere Apòstol han arribat a un acord. FOTO: Ajuntament de Reus

14 noviembre 2022 13:48 | Actualizado a 14 noviembre 2022 14:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona i la parròquia Prioral de Sant Pere Apòstol han arribat a un acord per impulsar la rehabilitació i manteniment de l’activitat cultural de l’espai escènic i teatral situat al carrer de la Presó, número 13, de la capital del Baix Camp. Així s’ha donat a conèixer aquest matí.

Gràcies al conveni, que se signarà el pròxim dilluns dia 21 de novembre, la parròquia cedirà gratuïtament l’ús de l’espai escènic a l’Ajuntament de Reus per un termini de 99 anys, per tal de dur a terme les obres i la posterior programació. L’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha explicat que “aquest és un acord històric i donarà un nou impuls a la capitalitat cultural de la nostra ciutat per oferir més oferta cultura, pública i de qualitat, alineada amb els objectius que ja vam plasmar al Pla d’Acció Municipal”.

La voluntat de l’Ajuntament és poder disposar d’un nou espai escènic que complementi l’oferta d’activitats teatrals o altres manifestacions de les arts escèniques dels teatres públics de la ciutat de Reus. La rehabilitació de l’edifici i la posada al dia del teatre que acull comptarà amb un pressupost de 2.479.324,66 euros i l’Ajuntament hi destinarà 2.122.475 euros.

Les obres comprenen a més del teatre, una sala de la primera planta, que es posarà a disposició de la ciutadania amb finalitats culturals, socials o similars, i que serà d’ús compartit entre l’Ajuntament i la Prioral.

El calendari es concretarà de la següent manera:

- Abans del 31 de desembre de 2022 l’Ajuntament de Reus té previst encomanar la redacció de l’avantprojecte de les obres.

- Abans del primer semestre del 2023 s’encomanarà la redacció del projecte executiu per tal de poder procedir a la seva licitació.

- Durant el segon semestre de 2023 es preveu licitar les obres i començar-les.

- I, un cop finalitzades les obres i durant tota la vigència del dret de superfície, que s’ha establert per un període de 99 anys, es destinarà l’espai a activitats teatrals o altres manifestacions de les arts escèniques. La previsió és que pugui entrar en funcionament, si no hi ha contratemps, a principis del 2025.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha explicat que “la recuperació d’aquest espai escènic té una especial rellevància no només per la ciutat de Reus sinó a tota la demarcació, perquè ens permetrà ampliar l’oferta teatral a la ciutat”.

Per la seva banda, el prior Joan Anton Cedó, ha volgut posar en relleu la feina duta a terme per totes les parts per aconseguir arribar a un acord: “tenim clar que continuarem treballant en el marc dels ponts en comú que ja tenim clars i construirem tots aquells que siguin necessaris per continuar fent camí”.

Es constituirà una comissió de seguiment per vetllar per a l’execució del conveni i també per al funcionament futur del nou espai, en la qual hi haurà representants de totes les parts.

Finalment, l’Ajuntament de Reus, atesa la trajectòria i l’activitat d’altres manifestacions de les arts escèniques desenvolupada per l’Associació Bravium Artístic i Cultural, donarà cabuda de forma estable i continuada a la seu social i a l’activitat d’aquesta entitat al si del teatre rehabilitat, un ús que es regularà a través d’un conveni específic entre ambdues parts.

Comentarios
Multimedia Diari