Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Reus enceta el Carnaval amb una reina Carnestoltes

Jurat i públic han escollit a ‘Victòria Segura’ com a guanyadora de l’Operació Carni 2023

16 febrero 2023 22:42 | Actualizado a 16 febrero 2023 22:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Enguany, una dona encarna el paper de Carnestoltes a la ciutat de Reus. Així ho ha decidit un jurat ‘professional’ i els reusencs i reusenques aplegats aquest vespre a la plaça del Mercadal de Reus. L’Operació Carni (tal com s’ha batejat l’acte) arribava a l’última fase, amb tres participants: la Mas Carada, reusenca veïna de Misericòrdia i vestida com una burbuja Freixenet; la Mar Salada, que ha arribat amb barca procedent del barri marítim, és a dir, pelacanyes; i a última hora ha fet acte de presència Victòria Segura.

Les dues primeres actuacions no han deixat indiferent a ningú, però faltava la tercera participant. No apareixia, però, en sec, i a ritme de El vals de l’obrero, la Victòria ha arribat, travessant la plaça saludant i repartint bitllets, guanyant-se tot el públic. Ha assegurat que era reusenca, però sense especificar, per tal d’evitar que els fans hi facin cap, segons ha dit. Sense més preàmbuls, ha donat pas a l’actuació, deixant a jurat i públic bocabadats amb una versió de la famosa cançó de Rigoberta Bandini, Mamá. «Escolteu bé, jurat.... Com jo no hi ha ningú. Sóc la més poca-solta de l’estat...Vull ser ‘Car-ni-ni-ni-ni’», cantava a ple pulmó Victòria Segura. El jurat ràpid l’ha donat per guanyadora. Fins i tot l’Àvia Cori, que primer deia que no n’hi havia per tant, però després ha canviat d’opinió, ja que «veig que ja tinc diners per pagar-me l’operació de genoll per la privada...».

Amb el també suport del públic, la Victòria Segura ha estat proclamada Carnestoltes 2023 i, des del balcó de l’Ajuntament de Reus, ha pronunciat el seu discurs, el pregó que dóna inici al Carnaval: «Us convido a pecar perquè regni l’alegria!», exclamava. Ha aprofitat la intervenció per fer repàs d’assumptes municipals. L’alcalde ha sigut el que primer ha saludat, qui «no s’ha saltat una festa». Però poc li falta, ja que «és d’esperar, que a partir del maig hi manaran dones» a la ciutat. El que espera la Carnestoltes és que almenys tinguin «bon ull i no desenterrin la Hispània». Tampoc s’ha oblidat de demanar al bisbe que «tregui el Bràvium de l’exili» o a l’Ajuntament que «el nou carril bici, a algun lloc vagi a parar».

Just abans de l’espectacle i pregó de la Reina Carnestoltes, la Germandat dels Set Pecats Capitals ha protagonitzat el Cerimonial d’Espargiment de les cendres de Ses Majestat el Rei Carnestoltes LXII i invocació de l’Esperit Carnavalesc. La jornada ha acabat amb degustació de vi dolç i coca de llardons. Ja entrada la nit, s’ha procedir a la disfressada d’escultures.

Comentarios
Multimedia Diari