Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Sant Pere peta a Reus

La Festa Major ja ha començat, amb el pregó, els primers trons i mascles i la cercavila del Masclet

24 junio 2024 21:53 | Actualizado a 24 junio 2024 22:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ara sí. Reus està immers a la Festa Major. La primera Tronada d’aquest 2024 ha petat ben fort aquest dilluns 24 de juny al vespre, després del pregó, en un ambient on es respiraven moltes ganes de Sant Pere. Mentre que al Saló de Plens la matemàtica Eva Miranda feia el pregó, la plaça del Mercadal s’ha omplert de reusencs, reusenques i gent de fora vila que no es volien perdre l’inici de festa: el so dels trons, dels mascles i l’olor de pólvora.

Han hagut d’esperar fins poc abans de les 20.45 h quan, Miranda, un cop acabat el pregó, s’ha dirigit al balcó de l’Ajuntament per fer la Crida a la Festa, acompanyada de la música dels Ministrers de Reus. «Amb el cor ple de records i expectatives, us convido a gaudir de la festa, a celebrar junts aquesta tradició que ens uneix i ens defineix», ha exclamat la pregonera, davant de les milers de persones que omplien la plaça. «Que comenci la festa amb tota la seva màgia i el seu encant! Feliç Sant Pere, reusenques i reusencs! Visca la ciència, visca Sant Pere, visca Reus i visca Catalunya!», i han esclatat els aplaudiments al Mercadal.

Miranda ha desaparegut del balcó i la música dels Ministrers ha tornat a agafar protagonisme, mentre el nerviosisme anava pujant entre els assistents. «Ara ja baixen...», comentava una dona. Algunes famílies amb nens petits s’han allunyat del perímetre de la Tronada, i altres ja es tapaven les orelles.

$!La pregonera, la matemàtica Eva Miranda, encenent la primera Tronada de la Festa Major de Sant Pere 2024. FOTO: Alfredo González

Quan ja hi havia moviment pel mig de la plaça, l’expectació ha crescut i els mòbils s’han alçat per immortalitzar el moment. Finalment, Eva Miranda, acompanyada de l’alcaldessa, Sandra Guaita, la resta d’autoritats, i familiars del Tro de Festa (concedit enguany al fotògraf Carles Busquets, ‘Niepce’, desaparegut recentment) ha encès la metxa i la Tronada ha començat a petar, amb l’espetec final que ha fet esclatar tota la plaça en crits i aplaudiments.

La festa encara ha seguit, amb la cercavila del Masclet, la típica beguda de la Festa Major de Reus a base de vermut negre i Plim. Abans de mobilitzar-se, però, s’ha fet el tradicional llançament de botes entre el públic, que allargaven els braços per interceptar alguna bota a l’aire. Ara, la festa segueix pels carrers de Reus.

Comentarios
Multimedia Diari