Endesa inverteix 95.700 euros per renovar la xarxa elèctrica de Vilallonga del Camp

La companyia ha reformat dos centres de transformació i ha substituït els aparells convencionals per cabines de nova tecnologia

18 octubre 2018 16:54 | Actualizado a 26 septiembre 2020 05:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de millora del servei elèctric de Vilallonga del Camp, al Tarragonès. L’actuació, que ha suposat una inversió de 95.700 euros, aportats íntegrament per la Companyia, ha consistit a dur a terme la reforma tecnològica de dos centres de transformació de la zona. A més, gràcies a l’estesa d’un nou tram de línia subterrània, s’ha tancat anella elèctrica, la qual garanteix la qualitat del servei als clients d’aquesta zona.

L’actuació, per una banda, ha consistit a substituir els elements de maniobra convencionals de dos centres de transformació per cabines de nova tecnologia que incorporen un gas de característiques especialment aïllants.

Aquesta nova tecnologia és més segura per a les persones que han de manipular-la i també més robusta de cara a suportar ambients salins i humits. Alhora, gairebé no requereix intervencions de manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients. En una segona fase, és previst

D’altra banda, també s’ha renovat un tram de 560 metres de cablejat subterrani de mitjana tensió que discorre pel Carrer del Morell, per la Rambla de la Verge del Roser i per l’Avinguda de la Generalitat del municipi de Vilallonga del Camp, per connectar dos centres de transformació que fins ara no estaven enllaçats entre sí.

D’aquesta manera es crea el que s’anomena tècnicament una anella elèctrica que, dit d’una altra manera, possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament potència i clients). La mesura repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no és necessari cap interrupció de subministrament.

Aquests treballs formen part del pla d’inversions d’Endesa a la comarca, mitjançant el qual s’està tecnificant la xarxa per tal de dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.

 

Comentarios
Multimedia Diari