Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Tarragona rep 3,5 milions d’euros per a la sostenibilitat turística

  Les accions, que es realitzaran del 2023 al 2025, inclouen la tercera fase del carril bici del front marítim i la internacionalització de romesco

  11 enero 2023 18:26 | Actualizado a 11 enero 2023 18:30
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’alcalde de Tarragona i conseller de Turisme de l’Ajuntament, Pau Ricomà, ha presentat aquest dimarts 11 de gener el pla de sostenibilitat turística en destinació Tarragona entre blau i verd, que, liderat pel Patronat Municipal de Turisme de Tarragona (PMTT), ha obtingut 3,5 MEUR de finançament dels Fons Next GenerationEU, en el marc del Pla de Recuperació i Resiliència.

  La presentació ha tingut lloc al costat de la platja de la Mora, un dels espais que rebrà més inversió –més d’un milió d’euros— per a la creació d’una infraestructura antidesbordaments que permetrà regular els cabals que arriben al canal de la Mora.

  Aquest projecte està integrat dins de l’eix de la transició verda i sostenible, que contempla també la restauració ambiental i gestió turística del camí de ronda (amb la incorporació de visites guiades a l’oferta turística), la implantació de sistemes per reduir residus a l’àrea litoral i l’adaptació per a ús ecoturístic de la plana del Vinyet i la platja de Tamarit.

  La millora de l’eficiència energètica és el segon eix del pla, on s’emmarca segona actuació amb més inversió (756.544 EUR) i que consisteix en la reurbanització i pacificació dels carrers interiors del Serrallo. Es tracta concretament de la peonització dels carrers Sant Pere i Gravina, que passaran a ser per a ús de vianants amb l’excepció del trànsit rodat únicament per càrrega i la descàrrega i serveis d’emergència. En aquest eix també es contempla la tercera fase del carril bici del litoral i la millora de la il·luminació al front marítim.

  El pla es completa amb un eix de digitalització (amb accions per a la senyalització digital de l’Anella Verda, el desplegament d’infraestructures de comunicació al Serrallo i una sèrie de miradors digitals en 360º) i amb un eix de competitivitat turística, on destaca un pla per internacionalitzar el plat per excel·lència de Tarragona, el romesco, que inclou fins i tot la creació i comercialització del producte envasat.

  Tot plegat es resumeix en un total de 15 accions a desenvolupar entre els anys 2023, 2024 i 2025 que ajudaran la ciutat a diversificar l’oferta, ampliar els espais visitables i desestacionalitzar la demanda i marcaran el camí cap a la sostenibilitat turística de la Tarragona del futur.

  Solució llargament reivindicada per al canal

  L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha volgut destacar durant la seva intervenció que Tarragona “afronta i dibuixa el seu futur amb aquest Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació, que defineix el marc paisatgístic del municipi, caracteritzat per uns recursos naturals que cal posar en valor”.

  “Vull destacar en aquest punt de manera especial – ha continuat— la intervenció que afectarà al canal de la Móra, que és l’actuació de més envergadura econòmica del conjunt del pla, amb un total 1.074.731€, i que és indispensable per resoldre un dels problemes crònics i una de les pricincipals reivindicacions dels veïns de la Mora des de fa molts anys”.

  Davant del president de l’Associació de Veïns de la Mora, Francesc Garcia, Ricomà ha explicat que el projecte consisteix en un tanc antidesbordament de 1000m2 per evitar que, en episodis de pluges torrencials, el canal s’ompli de brutícia. L’actuació servirà a més per renaturalitzar el canal i que estigui permanentment ple d’aigua: “una intervenció –ha conclòs— que estem treballant des de fa temps amb l’Agència Catalana de l’Aigua, però que precisa que les aigues brutes no vagin a parar al canal”.

  Sostenibilitat turística al servei dels tarragonins

  Durant la presentació l’alcalde de Tarragona i conseller de Turisme ha manifestat que “preservar i posar en valor l’espai natural i, sobretot, que les actuacions fetes amb un sentit turístic tinguin com a premisa la millora de les condicions per a la població en general és un concepte bàsic del turisme sostenible que Tarragona afronta per primera vegada”.

  “En aquest sentit, els veïns de la Mora en surten clarament beneficiats, però veurem que en cada una de les actuacions el conjunt de la ciutadania en surt beneficiat, ja sigui millorant l’espai convivencial al barri del Serrallo, com millorant la mobilitat no contaminant amb els carrils bici o promocionant el gran plat de Tarragona, el romesco, l’element gastronòmic diferenciador de Tarragona”, ha afirmat.

  Finalment, Ricomà ha acabat recordant que el Pla és el resultat d’una tasca de mesos liderada pel Patronat Municipal de Turisme amb la participació d’altres departaments, com Territori, Medi Ambient i Noves Tecnologies, “gràcies a la feina dels quals, s’ha obtingut una quantitat de fonts molt important en una convocatòria amb una forta concurrència competitiva”.

  Comentarios
  Multimedia Diari