Valls destinarà 3,2 milions per fer front a la crisi provocada de la Covid-19

A més, per estimular la represa de l’activitat econòmica, congelarà l’any vinent la totalitat de les ordenances fiscals

23 septiembre 2020 18:30 | Actualizado a 23 septiembre 2020 18:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls destinarà 3.272.000 euros de recursos públics per fer front a les conseqüències derivades per la crisi de la Covid-19. Ahir van presentar en roda de premsa el Pla de Reactivació Econòmica i Social. Les propostes s’han debatut en el si de dues taules de treball –l’econòmica i la social–, constituïdes el passat mes de maig i que integren a agents econòmics i socials junt amb representants d’entitats, associacions, institucions i grups polítics.

A aquestes mesures s’ha incorporat el compromís de l’Ajuntament de congelar la totalitat d’impostos, taxes i preus públics per al 2021. Així, el Consistori, per no incrementar la pressió fiscal com a mesura de suport a les famílies i també per estimular la represa de l’activitat econòmica, congelarà l’any vinent la totalitat de les ordenances. Junt amb aquesta proposta, el Pla de Reactivació Econòmica i Social preveu accions en quatre eixos més: foment de l’ocupació, formació ocupacional i professional, suport a l’activitat econòmica i cohesió social.

Un dels objectius principals del pla és lluitar contra l’atur, reforçant els plans d’ocupació fins a 1.151.000 euros. Aquesta mesura consolida els programes d’ocupació destinats a persones en situació d’atur, amb la contractació remunerada que garanteix uns ingressos al beneficiari, junt amb formació ocupacional i orientació laboral per tal de millorar les opcions dels aturats de reincorporar-se al mercat de treball. En aquest sentit, l’Institut Municipal Vallsgenera està ampliant els programes en marxa i acollint-se a noves convocatòries de plans d’ocupació impulsats per altres administracions per fer front a la crisi de la Covid-19.

Cohesió social

Un dels eixos principals de les mesures és el reforç de les polítiques de cohesió social, amb 947.000 euros. En aquest sentit, es reforça econòmicament l’àmbit de l’habitatge, amb més ajuts al lloguer i en especial s’amplia el parc públic d’habitatge per atendre situacions d’urgència social. Aquesta línia estaria adreçada a persones i famílies que han perdut l’habitatge per no poder fer front als costos de la hipoteca o lloguer i també per donar resposta a situacions d’urgència o allotjar víctimes de casos de violència de gènere.

El Consistori ha ampliat també el Servei d’Ajuda a Domicili per garantir l’atenció a la gent gran que no pot acudir a hores d’ara als centres de dia pel tancament del servei a causa de les mesures de prevenció per la Covid-19. Aquest reforç s’ha ofert també a la població en risc i sense xarxa familiar. D’altra banda, s’han ampliat també les partides d’ajuts d’urgència social a famílies, habitatge social, teleassistència i SAD, així com les ajudes municipals per garantir la participació d’infants i joves en activitats de lleure, esportives o culturals, independentment de la situació econòmica o social de les famílies. A la vegada, s’ha reforçat amb més recursos humans els serveis socials municipals per garantir l’atenció als ciutadans de manera àgil i eficaç davant l’increment de demandes per la Covid-19, s’han ampliat amb més dotació econòmica els convenis amb Càritas Arxiprestal i Creu Roja i s’han mantingut les subvencions al teixit associatiu social, cultural i esportiu.

L’Ajuntament també preveu destinar 339.000 euros a línies en favor de la recuperació de l’activitat econòmica. En aquest punt, es preveuen accions diverses, per exemple, la posada en marxa d’un projecte de suport a la transformació digital del comerç, incentius al sector comercial i de restauració per estimular el consum local, la bonificació de l’impost de circulació de vehicles comercials d’autònoms o subvencions a empreses de transport de viatgers durant el període d’aturada de l’activitat per l’estat d’alarma, així com una nova línia d’ajuts a empreses del sector cultural.

Comentarios
Multimedia Diari