;
.

Este sitio web puede utilizar alguans "cookies" para mejorar su experiencia de anvegación Por favor, antes de continuar con su navegación por nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

aceptar
DIARI de Tarragona

Diari de Tarragona

Toda la actualidad de Tarragona

 • TGN
  12º
 • REU
  12º
 • CAM
  12º
 • TOR
  12º
 • VEN
  12º

Jaume Amenós

En Jaume i el seu entorn eren reticents a dir públicament que l'hora s'anava acostant

Publicado: 00:01 - 06/12/2014


En Jaume i el seu entorn eren reticents a dir públicament que l’hora s’anava acostant. De totes maneres, ell s’acomiadava dels qui, malgrat tot, assabentats del que passava, ens vam acostar a dir-li que l’estimàvem, tot recordant aquells més de cinquanta anys d’amistat.

A les seves últimes hores estava tranquil, serè, sense perdre aquell humor que normalment l’acompanyava. Era la serenor del que sap que ja ha fet més del que ha pogut, i que ha tingut la sort que la ciutat li hagi tornat els honors en vida.

En Jaume, va treballar incansablement pel seu Bravium i també per la Ciutat. El seu bon fer queda demostrat en haver aconseguit obrir cada cap de setmana el teatre, sempre amb un espectacle diferent. També el record d’aquelles representacions, avui dia perdudes, dels membres de l’entitat, on ell era el protagonista. Les Innocentades dels anys 80, el ‘Cuan Tanario’ que va arribar gairebé a les 100 representacions

I tot el que va fer per Reus, des de les ‘passejades’ de personatges com Prim i Fortuny -que no fa massa dies trepitjaven novament Reus-, fins a omplir el primer teatre reusenc amb gent vestida d’època, acabant amb les existències de vestits de Barcelona, Madrid i Sevilla, i un llarg etc. com la recuperació del Carnaval de Reus, que va tirar endavant, malgrat les dificultats. O les Varietés de Sant Perico, col·laborant sempre amb totes les coses del ‘seu’ Reus.

En la part negativa (tothom en tenim) era tossut. No li agradava delegar, preferia fer-ho tot ell sol, encara que la labor fos feixuga, potser per pensar que si hi posava les mans un altre no sortirien les coses com ell volia. La Ciutat, curiosament, perquè normalment ens fixem en les coses que fan els de fora, li ha reconegut les seves idees, el seu treball, la perfecció dels acabats. Va rebre el Tro de Festa per la seva participació decidida en la Festa Major de Reus. Després va venir el Pregó de la mateixa i allò que, segurament li va agradar més: encendre la Tronada. Amenós ha estat un home inquiet, que s’ha bellugat molt, que ha treballat molt més, que ha tingut molt bones idees i sempre les ha aplicat a la ciutat. Ahir, va fer ‘Mutis pel Fòrum’, que és on veritablement es veu quan un és un bon actor. Ho va fer serè, sabent que ha complert amb la vida, amb la seva gent i amb el seu poble.

Descansa, amic, que prou t’ho

mereixes!


comments powered by Disqus

MÁS NOTICIAS DE OPINIÓN & BLOGS