Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

S’inicia la recerca dels terrenys per al parc sanitari de Valls

El conveni, que van signar ahir Salut i l’Ajuntament de Valls, inclou la construcció d’un nou CAP, un sociosanitari i un hospital

| Actualizado a 30 marzo 2023 07:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El conseller de Salut, Manel Balcells, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i el president del Consell d'Administració del Pius Hospital, Martí Barberà, van signar ahir l’acord per la creació del nou parc sanitari de la regió. Aquestes noves instal·lacions conjuntes comptaran amb un nou CAP, un nou centre de cures intermèdies i un hospital.

A partir de la signatura del protocol, Salut ha de redactar, tramitar i aprovar el planejament urbanístic i l’Ajuntament de Valls ha de trobar un terreny que cedirà gratuïtament al Servei Català de la Salut i que servirà per construir el nou parc.

Possibilitat d’ampliació

Per al nou parc sanitari es necessita una superfície d'edificabilitat total superior als 29.000 metres quadrats. En aquest sentit, l’alcaldessa de Valls va assegurar que es buscarà un terreny d’entre 25.000 i 35.000 metres quadrats de superfície de sòl i que estigui ben connectat amb la ciutat.

Per això, un cop signat el conveni, l’Ajuntament revisarà el Pla Funcional per poder trobar una ubicació que s’adhereixi a les característiques demanades.

Aquest pla té en compte les necessitats d’atenció de l’actualitat i també les futures, amb la possibilitat de poder ampliar les instal·lacions en un futur.

El conseller de Salut va recalcar que «el parc sanitari ha de néixer complert i suficient» i que el plantejament que s’ha ideat té una visió integrada.

Per això, cal tenir els equipaments amb la dotació necessària, va afirmar Balcells. «Els hospitals comarcals han de tenir una resolució alta, el 85% de les necessitats sanitàries s'han de poder complir des de Valls».

També va assenyalar que quan es tinguin els terrenys a disposició del Servei Català de la Salut, es posarà en marxa el projecte executiu i la licitació de les obres. «El convertirem en realitat tan de pressa com es pugui, en una sola fase», va subratllar.

Mentrestant el procés va avançant, estan previstes fer algunes obres de manteniment a les actuals instal·lacions del Pius Hospital. Segons va manifestar Balcells, com a mínim caldria augmentar la capacitat resolutiva de quiròfan ampliant a un quiròfan més.

Amb tot, el conseller va concloure que no seran «grans obres», perquè ho aposten tot al nou parc sanitari, ja que és un canvi «molt necessari».

Comentarios
Multimedia Diari