La llista Falciani destapa que Jordi Pujol Ferrusola també va obrir un compte al banc HSBC de Ginebra

Va estar actiu uns nou mesos i no precisa quins fons contenia ni quins moviments es van fer

19 mayo 2017 23:33 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La llista Falciani, feta pública aquest dilluns, ha posat al descobert que Jordi Pujol Ferrusola, fill de l'expresident de la Generalitat, també va tenir un compte al banc HSBC de Ginebra. En concret, segons publica aquest dimarts 'El Confidencial', hi va obrir un compte el 1994 junt amb la seva exdona Marta Gironès i el va mantenir actiu nou mesos, tot i que es desconeix quina quantitat hi tenia ingressada i quins moviments es van fer. Així mateix, aquest mitjà apunta que el compte es va obrir tres anys després que l'empresa de Pujol Ferrusola, Natural Stone, rebés l'encàrrec d'instal·lar 100.000 metres quadrats de marbre per a l'ampliació de l'Aeroport del Prat.

En el compte, que es va mantenir operatiu fins el febrer del 1995, hi apareixien relacionats els tres fills de la parella, Mercè, Yoreli i Núria, que aleshores només tenien set, cinc i dos anys respectivament, segons 'El Confidencial', que també explica com el fill primogènit de Jordi Pujol i Marta Ferrusola es va identificar davant el banc com a "economista director de finances-Sector explotació del marbre".

Així mateix, segons la fitxa de Pujol inclosa a la llista Falciani, el fill de l'expresident de la Generalitat hauria donat la mateixa adreça per rebre la correspondència que les tres societats que es troben sota investigació de l'Audiència Nacional per presumpte cobrament de comissions il·legals a canvi de la seva intermediació davant el poder polític.

Aquest dilluns, la llista Falciani va revelar el nom d'alguns ciutadans espanyols que tenien comptes a Suïssa, com el del banquer Emilio Botín, desaparegut l'any passat; el pilot Fernando Alonso, resident durant uns anys al país helvètic; l'exvicepresident del Barça Alfons Godall, el germà dels ginecòlegs Dexeus, l'advocat Juan de Dios Dexeus; l'empresari Gustavo Buesa, que ha estat investigat pel cas Crespo de Lloret de Mar, i l'exdiputat del PSC Dídac Fàbregas.

Comentarios
Multimedia Diari