Torredembarra acull una trobada d'ajuntaments de la Xarxa 'Mai Més'

Un recull municipal d'experiències i un banc de recursos sobre memòria històrica.

03 noviembre 2017 16:36 | Actualizado a 03 noviembre 2017 16:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

orredembarra acull aquest divendres una trobada d'ajuntaments adherits a la Xarxa 'Mai Més', de Memòria i Prevenció del Feixisme.

En formen part una quarantena de Catalunya i l'Estat, i la llista no para de créixer -just avui s'hi ha adherit el municipi canari del Cabildo de la Gomera, i fa uns dies també La Laguna.

L'Amical de Mauthausen, i els ajuntaments de Torredembarra i Santa Coloma de Gramenet -ambdós amb el PSC al govern-, han convocat la tercera trobada d'aquest col·lectiu d'ajuntaments implicats en la lluita per la memòria i contra el feixisme.

Durant aquestes trobades es posen sobre la taula bàsicament quines han de ser les polítiques públiques de memòria. A tall d'exemple als municipis els preocupa com han de ser urbanísticament els espais dedicats a la memòria.

Això ha estat objecte de debat entre els representants d'una quinzena d'ajuntaments que han assistit a la jornada convocada a Torredembarra. Com a principal novetat, a la trobada torrenca s'han presentat dos projectes: un recull municipal d'experiències i un banc de recursos sobre memòria històrica.

La cloenda de la III Trobada ha anat a càrrec de l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, s’ha dut a terme al parc de Cal Llovet, on el juny passat es va descobrir una placa d’homenatge al torrenc deportat pels nazis, Esteve Cañellas, que va morir al camp de concentració de Gusen.

En aquest espai, s’ha inaugurat el mural dissenyat pels alumnes de Batxillerat Artístic de l’Institut Torredembarra amb imatges al·legòriques dels deportats, els camps de concentració i l’esperança de la pau.

Comentarios
Multimedia Diari