Torredembarra programa 42 activitats d’educació ambiental per al 2022

Centrades en emergència climàtica, protecció dels espais naturals i promoció de l’economia circular, relacionades amb la gestió dels residus

| Actualizado a 26 enero 2022 15:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

La Regidoria de Sostenibilitat ha presentat avui, Dia Mundial de l’Educació Ambiental, el Programa d’Educació Ambiental 2022 de Torredembarra, amb un total de 42 activitats que enguany se centren en tres eixos: emergència climàtica, protecció dels espais naturals i promoció de l’economia circular, totes elles relacionades amb la gestió dels residus. El programa es desenvolupa amb la col·laboració de les entitats La Sínia, GEPEC-EdC i GETE-Ecologistes en Acció. Totes les activitats formen part dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) locals.

Una de les novetats d’enguany és que cada mes es destinarà a una temàtica ambiental: arbrat urbà (febrer), Torredembarra referent de l’estalvi d’aigua (març), l’aire net (abril), la nostra biodiversitat (maig), el medi ambient (juny), els Muntanyans (juliol), les platges i la natura (agost), Cal Dània: horts i espai verd (setembre), l’alimentació sana i l’energia sostenible (octubre), la prevenció de residus (novembre) i el reciclatge dels residus (desembre).

Les diferents activitats es realitzaran en format setmanes temàtiques, campanyes i estudis, tallers, jornada, exposicions i d’altres.

Setmanes temàtiques: Festa de l’arbre, let’s clean up, promoció del sender blau, setmana de l’energia, setmana bio i setmana de prevenció de residus. Campanyes i estudis: posada en marxa de l’espai d’aprofitament de voluminosos, elaboració de la guia de consum local sostenible i redacció del pla local de prevenció de residus. Tallers: seguiment de caixes niu, auditoria hidràulica a casa, la qualitat de l’aire, big jump, sortida sobre les plantes litorals, sortida de ciència participativa i coneixem els pol·linitzadors salvatges. 

Jornada: Marató fotogràfica Dia Mundial del Medi Ambient. Exposicions: Verd als centres docents accions envers el canvi climàtic a Torredembarra, les depuradores, el canvi climàtic, la tortuga babaua, el corriol camanegre, els ports i el litoral, la corretjola, la poda i els arbres, tovalloletes i residus. Altres: visites guiades al litoral i mar torrenc; tallers sobre la Xarxa d’Observadors de la conca del riu Gaià, els cursos fluvials de Torredembarra i la fauna associada als cursos fluvials, i activitats de foment de l’ús de la bicicleta al municipi i observació de l’ecosistema litoral.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha posat en valor que a Torredembarra ja fa vint anys que es duen a terme activitats d’educació ambiental gairebé quinze en col·laboració amb les entitats ecologistes locals. Un dels aspectes que ha ressaltat el regidor sobre les accions programades per la Regidoria de Sostenibilitat aquest 2022, en el marc de les actuacions relacionades amb l’emergència climàtica, ha estat incidir en la recuperació de la nidificació als Muntanyans del corriol camanegre i l’increment d’espai verd a Torredembarra amb flora mediterrània.

Per la seva part, la tècnica de Medi Ambient, Elisenda Forés, ha destacat que una de els prioritats de la Regidoria de Sostenibilitat és la realització del programa d’educació ambiental amb accions que actuen directament en dotze Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) locals i de manera transversal en cinc més.

També ha comentat que altres prioritats de la Regidoria són incidir en la protecció dels Muntanyans, dur a terme l’adjudicació dels horts amb finalitat social de Cal Dània, la prevenció de residus amb l’elaboració del pla local de prevenció i, en matèria de salut pública, el projecte d’alimentació de les colònies controlades de gats.

Comentarios
Multimedia Diari