Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La vendrellenca Maria Carme Cardó, l’ampostina Mari Chordà i El Círcol de Reus, Creus de Sant Jordi

La Generalitat ha distingit vint persones i deu entitats

| Actualizado a 28 junio 2022 18:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Govern de la Generalitat ha distingit amb la Creu de Sant Jordi 2022 vint personalitats i deu entitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. Hi ha tres guardonats tarragonins: dues persones i una entitat. La professora de llengua Catlaana Maria Carme Cardó, d’El Vendrell; l’artista Mari Chordà, d’Amposta i el Círcol de Reus han estat els afortunats.

També destaquen l’actriu Carme Elias, el pallasso Tortell Poltrona, l’esportista Laia Palau, la companyia Elèctrica Dharma, el grup Estopa, la Fundació Gran Teatre del Liceu i la farmacèutica Hipra, entre d’altres. L’elecció de les persones guardonades preserva la paritat de gènere. L’acte de lliurement de les Creus de Sant Jordi se celebrarà el dia 11 de juliol a les set de la tarda al Teatre Monumental de Mataró.

A banda dels ja citats, entre les personalitats distingides també hi ha l’activista social Fàtima Ahmed; el productor discogràfic i impulsor de Picap Joan Carles Doval; la professora i intèrpret Rosa Maria Duran; l’escriptor Josep Espunyes; la física María del Carmen Llasat; el pintor muralista Josep Minguell; la professora, política i activista Maria Olivares; el pagès Lluís Parés; l’enginyer Jordi Puig; el sociolingüista Miquel Strubell; el fotògraf japonès afincat a Catalunya Hisao Suzuki; el físic Lluís Torner; l’economista Carme Trilla; la pastora Marina Vilalta; i l’artista plàstic Andreu Vilasís i Fernàndez-Capalleja.

$!Maria Carme Cardó. Foto: Cedida

Quant a les entitats, també han estat guardonades l’Associació Colla de Castellers els Bordegassos de Vilanova pel 50è aniversari; l’Associació pels Drets Sexuals i Reproductius; l’Associació Societat Cultural i Esportiva La Lira; el Teatre Joventut de la Faràndula pels 75 anys d’història; i l’Orfeó Vigatà amb motiu dels 120 anys de trajectòria.

L’elecció de les personalitats distingides amb aquest guardó ha volgut respectar, com ja ha estat palès en les darreres edicions del premi, la paritat de gènere. A més, la selecció de persones guardonades també reflecteix la diversitat de camps en què treballen les persones i les entitats distingides amb les creus, així com la representació territorial.

Una distinció que data de 1981

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, sigui física o jurídica.

Comentarios
Multimedia Diari