La Cinta s’acomiada amb actes al riu i molta solidaritat

Els iaios i iaies del programa Vincles, que llegeixen contes a les escoles, i els donants de sang obtenen els reconeixements de la XIX edició del Premi Ovidi Tobias ‘Dona’m la mà’

04 septiembre 2018 09:39 | Actualizado a 04 septiembre 2018 09:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir Tortosa va dir adéu a les Festes de la Cinta amb una jornada marcada per les activitats al voltant del riu, el Cos Iris i l’entrega del XIX Premi Ovidio Tobias ‘Dona’m la mà’.

Aquest premi, oganitzat any rere any per l’Associació Mossèn Ovidi Tobias, té com a objectiu reconèixer la tasca dels col·lectius, grups de voluntaris o associacions solidàries sense ànim de lucre, i aquelles accions plenes de valors humans. Enguany, d’entre la trentena de candidats, el premi ha recaigut en el grup de iaios i iaies del programa Vincles, d’Amics i Amigues de la Unesco. Aquest grup format per 17 voluntaris visiten les escoles de Tortosa i rodalies per llegir contes plens de valors als més petits, tot fomentant el gust per la lectura, reforçant els vincles intergeneracionals i promovent l’envelliment actiu dels participants. El grup compta també amb la col·laboració de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.

Tal com explicà Marita Ramírez, del grup Vincles, el col·lectiu va nàixer el 2012, i fa tres anys van crear el conte Per què ha vingut en Salim?, amb la història d’un xiquet refugiat, per tal de transmetre entre els petits valors d’humanitat, convivència, tolerància i empatia.

La menció especial d’aquesta edició del premi l’ha obtingut l’Associació de Donants de Sang del Baix Ebre, que tan important tasca realitzen per la salut i solidaritat de tota la societat. El president de l’Associació Mossèn Ovidi Tobias, mossèn Membrado, va recordar com és de vital «reconèixer la tasca d’un voluntariat, que és tan necessària per a la societat». Membrado va afirmar que el voluntariat «demostra la salut d’una societat i és la mida de la seua salut moral i ètica». 

També l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé va recordar la figura d’Ovidi Tobias. «Un home bo i generós els valors del qual seguim recordant amb aquest premi». El guardó es va lliurar en un distingit acte a l’Espai Sant Domènec ahir al migdia, amenitzat elegantment pel Trio de Corda Lumière. 

Fi de festes
Ahir també es van celebrar altres actes emmarcats en la Diada del Riu, com una nedada popular o la prova de penyes d’andròmines al riu, així com el divertit Cos Iris, sota risc de pluja, i el concert de final de festes amb els Quicos.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va fer ahir una valoració molt positiva sobre el desenvolupament de les festes. «Perquè volíem que les festes fossen participatives i realment ho han estat. La gent ha sortit al carrer i ha participat en tots els actes, des de menuts fins a grans. Realment estem molt contents, com a Ajuntament, de la implicació que ha tingut la ciutadania, i també la resposta que hi ha hagut dels actes solidaris», va declarar.

El regidor de Festes, Domingo Tomàs, també va destacar l’èxit en l’àmbit musical. «Segurament el parc municipal de Tortosa s’ha convertit en un dels panorames pel que fa a formacions catalanes de referència del nostre país. Crec que en definitiva són unes festes de format extraordinàriament familiar i molt sentides per la gent de Tortosa».

Comentarios
Multimedia Diari