Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Nou impuls al segell Reserva de la Biosfera, que inclourà esdeveniments culturals

Se simplifica el procés per adherir-se i s’obre a nous sectors per tal que més empreses hi formen part, com a marca de territori sostenible

| Actualizado a 05 octubre 2022 23:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Volem que es respire el segell Reserva de la Biosfera a totes les Terres de l’Ebre». Amb aquestes paraules el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha definit el nou impuls a la marca que treballen el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) i la delegació del Govern de les Terres de l’Ebre.

La marca Reserva de la Biosfera s’ha dotat d’un nou reglament per, d’una banda, simplificar el procés a les empreses per formar part del segell i sumar adhesions i de l’altra, obrir-se a nous sectors, sempre amb els valors de sostenibilitat i respecte al medi ambient que promou la marca.

Actualment hi ha adherides 180 empreses a la marca, creada el 2015, especialment del sector agroalimentari. Amb el nou reglament es passa d’unes vint categories a quatre: productes agroalimentaris; productes elaborats i artesanals; turisme, allotjaments i restauració; i, com a novetat, els esdeveniments socioculturals, gastronòmics i turístics.

«Aquest és un projecte ambiciós i a llarg termini. Hi estem involucrats tot el territori», ha exposat Salvadó. «Volem que siga una marca amb capacitat d’atracció».

El director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball, Adam Tomàs, ha apuntat que la marca és un valor afegit que «ens diferenciarà a l’hora de presentar els productes tant agroalimentaris, com de restauració com de turisme».

Tomàs ha assenyalat que s’han presentat molts projectes als Plans de Sostenibilitat Turística en Destí dels Next Generation, amb sol·licituds d’ajuts que ascendeixen als 10 milions d’euros. També dels fons europeus s’ha concedit 1,1 milions d’euros a la Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre.

El director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jesús Gómez, ha valorat que la gastronomia i la restauració han de tenir un paper clau: «han de ser els prescriptors de luxe dels productes. Volem que la restauració treballe plats cuinats amb productes certificats de la Reserva de la Biosfera. Potenciem aquest binomi productor-restaurador que ens ha de donar millor visibilitat exterior i força».

Per la seua banda, el president del COPATE, Xavier Faura ha explicat que el reglament també marca uns estàndards «mínims» per poder-los certificar i rebre el distintiu. «També per agilitzar la certificació, els tècnics del COPATE resoldran les sol·licituds, i només els casos més «complexos» passaran pel comitè avaluador», ha concretat Faura.

Ara el nou reglament es portarà a aprovació a la Comissió Executiva de la Reserva de la Biosfera.

Esdeveniments culturals, gastronòmics o turístics es podran adherir al distintiu
Comentarios
Multimedia Diari