‘Mes Pau Casals’ commemora els 50 anys de l’Himne de l’ONU

L’Associació Musical Pau Casals organitza diversos concerts, conferències i taules rodones.

21 septiembre 2021 16:40 | Actualizado a 21 septiembre 2021 16:49
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Coincidint amb el Dia Internacional de la Pau, que es celebra el 21 de setembre, s’inicia una nova edició del «Mes Pau Casals» i enguany, adquireix un relleu especial, en commemorar el 24 d’octubre, el 50è aniversari de l’estrena de l’Himne de les Nacions Unides, que aquesta Organització havia encarregat a Pau Casals. En reconeixement al missatge de pau que va difondre entre els pobles, amb la música com a llenguatge universal, aquell mateix dia li va lliurar la Medalla de la Pau. 

Per tal d’agrair el guardó atorgat, va pronunciar el seu famós discurs que és una proclama en favor de la pau al món, tot expressant el seu amor per Catalunya i reivindicant-ne el paper en la història com a valedora de la pau, amb el primer Parlament que es va constituir a Europa amb aquesta fi.  

Amb el ‘I am a catalan’, es referma davant del món com a fill d’aquesta terra que tant estimava, tot en un llenguatge senzill, planer i emotiu, a partir dels seus orígens i conviccions que mai va trair. Una imatge d’aquella cerimònia que ha quedat per la historia, és l’abraçada entre un emocionat Pau Casals de 94 anys i U-Thant, Secretari General de les Nacions Unides.

Les activitats que l’Associació Musical Pau Casals oferirà enguany durant el «Mes Pau Casals», s’inicien amb una vetllada de música i poesia, organitzada amb Òmnium Cultural i l’Escola de Música, celebrant el Dia Internacional de la Pau. 

Seguiran  quatre dimecres, on es presenta diversa temàtica entorn de Casals; la situació del coneixement del Mestre a les escoles i instituts en format de taula rodona, la influència d’Amèrica en la seva trajectòria d’artista i la interpretació històrica de Vil·la Casals, exemple del noucentisme català, També hi haurà una connexió en directe amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, per tal de poder participar en el programa «Diàlegs amb música», que presenta anualment en aquestes dates, la Fundació Pau Casals.

El 22 d’octubre, es commemora el 48è aniversari de la mort del Mestre, amb dos homenatges; la tradicional ofrena floral al cementiri i l’ofrena musical, on s’interpretarà la Sonata per a violoncel i piano ‘Cerdanyenca’ del jove compositor Marc Migó.

Comentarios
Multimedia Diari