Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

D’Abraham a Obregón

| Actualizado a 01 abril 2023 06:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A Espanya no està permès recórrer al ventre d’una altra dona per gestar un nadó engendrat per pares aliens a la partera. En canvi, en altres països és legal, amb la qual cosa només cal triar el país que més convé.

Ana Obregón ha anat a Miami. Tinc un amic que té bessonada de maternitat subrogada, i una veïna que va decidir ser mare soltera a través d’un banc de semen. Tots són molt feliços. Però també és veritat que aquest sistema obre la porta a fer negoci amb el cos de les dones, a banda de generar dubtes morals per haver alterat amb mètodes artificials els dictàmens de la naturalesa. És cert, però, que l’ètica i la moral evolucionen.

La decisió d’Ana Obregón, de 68 anys, de tenir una filla pel sistema de maternitat subrogada ha encès la polèmica sobre aquesta manera de portar criatures al món

Ara trobem ben normals els trasplantaments d’òrgans i lloem les donacions, tot i que encara hi ha religions que prohibeixen les transfusions de sang. Com a aportació al debat només recordaré que, segons el Gènesi, Abraham i la seva muller, Sara, van tenir un fill (Ismael) del ventre de l’esclava Agar i que després, Sara, estèril d’edat avançada, va quedar encinta per decisió de Jahvè i va tenir un fill, Isaac, «restant així constituïda l’aliança entre Déu i el seu poble». O sigui, el poble de Déu provenim de la primera fecundació in vitro.

Comentarios
Multimedia Diari