Reus

Un grup d'avis i àvies de Reus reclama cada migdia la llibertat dels presos polítics

Ho fan de dilluns a divendres i no pensen parar fins que els ex consellers i els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural surtin de la pressó

Imatge del grup d'avis i àvies, davant de la porta de l'Ajuntament de Reus aquest dimarts.Foto: Alba Mariné

Joan Morales
Publicado por

Creado:

Actualizado:

Un grupd'avis i àvies de Reus (van començar sobre una trentena però cada dia són més) es concentra cada migdia a la Plaça del Mercadal de Reus per demanar la llibertat dels presos polítics: els ex consellers de la Generalitat i els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, en pressó preventiva per ordre de la jutge Carmen Lamela. Aquest dimecres, uns 70 s'han tornat a concentrar davant de l'Ajuntament de Reus, amb un mocador groc al coll, com a símbol de la llibertatdels Jordis i delsex consellers.

"La idea va sortir de manera improvisada, després de veure que una amiga meva de Mollet hi participava en una concentració similar a Mollet del Vallès", explica Àngels Ollé, la coneguda pedagoga i escriptora reusencaque també va ser portaveu del Pacte Nacional pel Dret a Decidir a Reus. A partir d'aquí, i a través del Whatsapp, aquest grup d'avis reusencs va començara reclutar gent fins que dimarts7 de novembre van fer la primera mobilització davant de la porta de l'Ajuntament.

"La idea està inspirada en les protestes de les 'Madres de Mayo' argentines", que es juntaven amb el mocador al cap per reclamar respostes sobre els seus fills desapareguts en mans de la dictadura argentina, comenta Ollé. D'aquesta manera, i encapçalats per una pancarta on es pot llegier'Avis i àvies per la llibertat dels presos polítics', els participants han fet un parell de tombs a la Plaçadel Mercadalen absolut silenci. Després, el grup s'ha col·locatdavant de la porta de l'Ajuntamenti han cridat"llibertat' pels presos polítics i han cantat Els Segadors.

"Fins quan estarem aqui cada dia? Doncs fins que surtin tots de la pressó. I quandiem tots, volem dir tots", asseguraÀngels Ollé, qui afegeix que "aquesta és la forma que tenim de visualitzar el nostre rebuig a una situació injusta i vergonyosa".

tracking