El Temps a Tarragona: Pluges i la cota de neu baixarà fins als 400 metres

La previsió meteorològica d'aquest dilluns, 30 de març

29 marzo 2020 18:39 | Actualizado a 29 marzo 2020 18:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

De matinada la nuvolositat augmentarà ràpidament i el cel quedarà molt ennuvolat o cobert en general, amb nuvolositat menys compacta a punts de Ponent i extrem sud al matí.

Precipitacions

S'espera precipitació a qualsevol punt del territori, sobretot al Pirineu i Prepirineu, Catalunya central i sector central del litoral i prelitoral, si bé a punts de Ponent n'és probable. La precipitació serà més continuada al vessant nord a partir del matí, mentre que a la resta serà en forma ruixat. Serà d'intensitat entre feble i moderada; localment en forma de neu granulada o calamarsa. Al Pirineu Occidental la cota de neu es situarà entorn dels 600 metres; a la resta del territori baixarà dels 1.000 metres fins als 800 metres, tot i que a punts de l'Altiplà Central i prelitoral sud baixarà localment fins als 400 metres. S'acumularan quantitats entre minses i poc abundants, localment abundants. No es descarta que les precipitacions a punts del litoral vagin acompanyades de tempesta.

Temperatura

La temperatura mínima serà entre lleugerament i moderadament més baixa i localment es donarà al final del dia; oscil·larà entre -3 i 2 ºC al Pirineu, localment més baixa al final de la jornada, entre 3 i 8 ºC a la depressió Central i prelitoral, i entre 6 i 11 ºC al litoral. Per la seva banda, la temperatura màxima baixarà entre moderadament i acusadament i oscil·larà entre 0 i 5 ºC al Pirineu, moderadament més baixa al vessant nord de la serralada i punts del sector oriental, entre 4 i 9 ºC al Prepirineu, entre 6 i 11 ºC a la depressió Central, entre 8 i 13 a la resta del país, si bé a punts de l'extrem sud serà lleugerament més alta.

Visibilitat

Al terç sud i oest la visibilitat serà entre bona i excel·lent. A la resta serà entre regular i dolenta, amb boires i boirines a cotes mitjanes i elevades.

Vent

S'imposarà el vent de component nord i oest entre fluix i moderat, amb cops forts i alguns de molt forts de mestral a les Terres de l'Ebre i de tramuntana a l'Empordà. Tot i això, al sector central del litoral i del prelitoral i a punts de l'interior del quadrant nord-est quedarà fluix i de direcció variable amb estones de component est fluix. A banda, al Pirineu i Prepirineu dominarà el component sud especialment a cotes mitges i altes, entre fluix i moderat.

Comentarios
Multimedia Diari