Les cases rurals i els càmpings del Camp i l'Ebre s'omplen durant les vacances de Nadal i Cap d'Any

Els hotels de la Costa Daurada, amb només un 10% de l'oferta disponible, se situen sobre una mitjana del 60%

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Les vacances de Nadal s'han tancat amb uns bons registres d'ocupació turística a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre. L'ocupació ha estat molt positiva a les comarques d'interior, tant als allotjaments de turisme rural de la Terra Alta, que han assolit registres del 95%, com als càmpings, que guanyen cada cop més adeptes entre les famílies del territori i la resta de Catalunya. A Salou, Cambrils i la Pineda s'ha registrat una ocupació mitjana del 65%, amb puntes de gairebé el 100% per Cap d'Any, malgrat que només ha obert un 10% de l'oferta hotelera disponible. Segons l'Associació Hotelera, es tracta d'unes dades "acceptables" en temporada baixa, on han destacat els turistes francesos i catalans.

 

A la Costa Daurada central s'han complert les previsions, amb un 65% d'ocupació mitjana entre la vigília de Nadal i Reis. Cal tenir en compte, però, que només han estat disponibles 4.500 de les 45.000 places hoteleres existents. La portaveu de l'Associació Hotelera de Salou, Cambrils i la Pineda, Teresa Clavé, ha admès que, amb un 10% d'oferta disponible, les dades són "acceptables" però no són "per tirar coets". "Obrir l'hotel permet donar feina a la plantilla i assegurar un allotjament a la gent que aposta per les nostres comarques", ha remarcat.

 

Durant aquests dies festius s'ha detectat un bon nombre de turistes francesos -principalment famílies i gent gran- així com de la resta de Catalunya. Per Cap d'Any, els hotels han fregat el ple, gràcies a l'oferta de sopars, esdeveniments i propostes musicals. Segons l'Associació, l'àmplia oferta nadalenca de PortAventura ha tornat a ser un dels principals reclams, juntament amb les propostes de ciutats properes com ara Tarragona i Reus. "Són dades que entren dins la normalitat en temporada baixa", ha insistit Clavé.

 

Els càmpings, a l'alça

La quinzena de càmpings d'interior que han obert durant aquestes festes han registrat ocupacions del 60% de mitjana, amb puntes del 95% per Cap d'Any. L'oferta més habitual en aquesta època és la d'autocaravana i bungalous de fusta, ja que ofereixen un major nivell de confort als usuaris, principalment famílies i parelles catalanes. El sector celebra que l'opció del càmping s'estigui consolidant com una opció d'allotjament durant aquestes dates assenyalades, segons ha subratllat la propietària del Càmping Prades Park, Mireia Sans.

 

La Terra Alta frega el ple

Una opció que també prefereixen moltes famílies és la d'allotjar-se en una casa de turisme rural. Al Delta de l'Ebre els establiments han assolit bones dades, sobretot per Cap d'Any, en què els allotjaments han penjat el cartell de complet. A la Terra Alta, l'ocupació durant les festes nadalenques i Cap d'Any ha superat el 95%, segons ha apuntat el president de l'Associació de Turisme Rural de la Terra Alta, Felip Segura. Els visitants, sobretot famílies, han aprofitat per recórrer la Via Verda, practicar senderisme o visitar els pobles i cellers de la comarca.

Comentarios
Multimedia Diari