Reobre l’escola de música de l'Hospitalet després de 8 mesos d’obres

S’ha reformat l’edifici i s’ha ampliat perquè pugui tenir cabuda per a l’augment d’estudiants que es registra al centre any rere any

12 septiembre 2018 09:22 | Actualizado a 25 septiembre 2018 11:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La reforma i ampliació de l’Escola Municipal de Música de l’Hospitalet de l’Infant ja està oficialment inaugurada i a punt per iniciar un nou curs. L’equipament tindrà capacitat per a dos centenars d’alumnes. 

Així, s’han donat per acabades les obres que van començar a mitjan gener i que han servit per adequar les instal·lacions de l’escola a les necessitats actuals del centre. Amb aquesta finalitat, si més no, s’ha reformat l’edificació existent per millorar-ne les característiques i s’ha ampliat perquè pugui albergar l’augment d’alumnes que té any rere any. 

Els mòduls prefabricats, doncs, es van retirar i l’ampliació finalment s’ha situat a l’espai que ocupaven: hi ha una nova construcció annexa, de 273,44 metres quadrats de superfície construïda, on hi ha cinc aules de música i uns serveis higiènics. També s’ha adequat l’espai lliure de parcel·la, amb nous jocs infantils, una delimitació amb noves tanques, etc.

L’Ajuntament va adjudicar les obres a l’empresa Servidel SLU, per un import que ascendia a un import de 371.000 euros, aproximadament. Aquests treballs estan subvencionats pel Pla d’Acció Municipal de 2017 (PAM) de la Diputació de Tarragona, que n’ha assumit el 47,48% del cost total. Pel que fa a l’altra part, se n’ha fet càrrec l’Ajuntament del municipi.

Reubicació d’espais

Davant la magnitud dels treballs que es realitzaven, el consistori va haver de reubicar els espais de l’Escola durant un temps, i es va instal·lar de manera provisional a diverses instal·lacions municipals. Per aquest motiu, la regidora d’Ensenyament, Núria Ortiz ha agraït al professorat, a l’alumnat i a les seves famílies «la paciència i la comprensió que van tenir el curs passat», una època de transició a l’espera que es materialitzés l’anhelada ampliació i reordenació de l’espai. 

En aquest sentit, Ortiz va manifestar també que «creiem que, tot i que les obres us han pogut ocasionar molèsties, finalment han valgut la pena, perquè suposen una millora substancial de les instal·lacions de l’Escola Municipal de Música».

L’acte d’inauguració de les noves instal·lacions va comptar amb els parlaments de l’alcalde del municipi, Alfons Garcia; de la regidora d’Ensenyament, Núria Ortiz; i del vicepresident de la Diputació de Tarragona, Josep Masdeu. I a continuació, es va descobrir la placa amb el nom de l’escola en honor al primer alcalde democràtic de la localitat de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i impulsor de la creació de l’escola de música a l’Hospitalet de l’Infant, Xavier Barceló, i es va lliurar un record a la seva vídua, present a l’acte, Magda Perich; i per acabar, va tenir lloc l’actuació del grup de música local On the Road, format per alumnes de la mateixa escola de música.

Comentarios
Multimedia Diari