El santuari d’animals de Marçà recapta diners per marxar a Vic

El 15 de juny s’acaba el termini perquè El Hogar Animal Sanctuary abandoni els terrenys del Priorat després de trencar el contracte amb la fundació propietària de les instal·lacions

10 mayo 2018 18:58 | Actualizado a 10 mayo 2018 19:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El pròxim 15 de juny El Hogar Animal Sanctuary haurà d’abandonar les instal·lacions de Marçà. L’entitat, que té a càrrec seu 200 animals, haurà de deixar el lloc després que la Fundació ProVegan, que els va cedir gratuïtament el terreny fa quatre anys, donés per finalitzat el contracte de cooperació l’any passat. «El juny del 2017, la fundació ens va donar un any per abandonar les terres, però no podem complir amb el termini. Tot i que hem trobat un terreny a Vic, ens falten 300.000 euros per poder comprar les terres, encara que hem donat una paga i senyal per reservar-les», explica l’Elena Tova, fundadora de El Hogar Animal Sanctuary.

Per aquesta raó, han iniciat una campanya per recaptar fons. «Portem recaptats més de 50.000 euros, però ens falten molts diners per poder comprar els terrenys de Vic i poder habilitar les instal·lacions per a tots els animals», detallen des de l’entitat. En aquest sentit, Elena Tova explica que «el propietari dels nous terrenys ens ha deixat, sense ser nostres les terres, posar tanques a la zona, però també ens ha fixat un termini per reunir els diners». 

«Si el 31 d’agost no aconseguim reunir els 300.000 euros, perdrem la paga i senyal que hem donat i tampoc tindrem una llar per als animals», reconeix la fundadora. A la pàgina web www.gofundme.com/tierrasparaelhogar l’ONG El Hogar detalla la situació que travessa en aquests moments: «Som una ONG sense subvencions i tal quantitat de diners és inassolible per a les nostres possibilitats, per això demanem ajuda en la difusió de la nostra problemàtica que afecta, com a principals víctimes, als 200 animals que viuen en el santuari».

Finançament

Segons l’Elena Tova han intentat per tots els mitjans aconseguir els diners que necessiten. «Hem parlat amb entitats bancàries, però en ser una ONG ens consideren un client de risc, i tenen por que no puguem pagar les mensualitats», explica la fundadora. A l’entitat ho tenen tot pensat. «Per poder pagar el préstec, hem creat un projecte i un pla econòmic amb diverses iniciatives, com un hort ecològic per poder vendre la collita, un consultori vegà per estalviar la despesa del veterinari... El nostre objectiu és que El Hogar sigui ecosostenible», asseguren des del santuari d’animals de Marçà.

Comentarios
Multimedia Diari