13 restaurants de Valls elaboraran plats amb faves per promocionar el producte

La ciutat acollirà la celebració de la 3a Favatada amb l’esperança de revifar el sector de la restauració

16 marzo 2021 19:40 | Actualizado a 17 marzo 2021 06:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls celebrarà enguany la tercera edició de la Favatada, un esdeveniment que l’any passat es va haver d’anul·lar a causa de la pandèmia i que s’espera que serveixi com a revulsiu pels restauradors de la ciutat. Aquesta jornada gastronòmica, que se celebrarà el 10 d’abril i on es promocionen les faves quilòmetre zero, va acompanyada de l’elaboració de diversos plats fets amb aquest ingredient que se serviran en 13 restaurants de Valls durant 15 dies.

Aquesta iniciativa es veu com una oportunitat pels restauradors. «Després de l’any que portem amb la Covid, això és una injecció per millorar la temporada de calçots que la donem mig per perduda», explica el president de l’Associació de Restauradors de Valls, Joan Mira. «N’esperem molt de la Favatada aquest any», afegeix. Un total de 13 establiments serviran a partir del 22 de març plats amb aquest ingredient com a protagonista, on els clients els podran demanar durant un total de 15 dies.

S’han posat moltes esperances en aquesta campanya, ja que «ens hem reinventat, hem venut online i per endur i la temporada de calçots ha estat nefasta perquè el gruix el fem amb gent de l’àrea metropolitana que no ha pogut venir, la Favatada té un altre públic», assegura Joan Mira.

«Des de l’Ajuntament hem de donar tot el suport possible perquè agricultors i restauradors puguin sortir el més aviat possible d’aquesta situació que ha generat la pandèmia», explica el regidor de Comerç, Òscar Peris. El 10 d’abril tindrà lloc la Favatada al Pati on es podrà fer degustació de plats elaborats amb faves. Per garantir les mesures de seguretat, prèviament s’haurà d’adquirir un tiquet a l’Oficina de Turisme o als 13 establiments adherits. A part del Pati, hi haurà dos punts més de recollida com són la plaça del Carme o la plaça del Titit. «Hi haurà un paquet preparat, amb una bossa i el plat tradicional de terrissa catalana per commemorar l’edició», explica Peris.

Receptes a les xarxes socials

A més de la campanya als restaurants i de la jornada gastronòmica, es distribuiran 13 videoreceptes amb faves a través de les xarxes socials per fomentar l’ús del producte a les llars.

Pel que fa als agricultors, veuen en aquesta celebració una bona iniciativa, ja que «amb les calçotades, ha estat molt dur tirar endavant», diu Salvador Mateu, agricultor vallenc. Confien en que aquest conreu de temporada com són les faves pugui revifar una mica el sector, ja que des la primera edició de la Favatada, «hem anat produint més i poder reactivar-nos és molt important dins l’agricultura, manifesta.

Comentarios
Multimedia Diari