Caminada popular contra la MAT al Baix Penedès

Passarà per Banyeres, La Bisbal, Llorenç i Sant Jaume dels Domenys

04 noviembre 2021 10:09 | Actualizado a 04 noviembre 2021 11:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Notícies relacionades:

- El projecte de la MAT al Baix Penedès

 

Aquest diumenge 7 de novembre hi haurà una caminada popular contra el projecte de la línia de molt alta tensió (MAT) que s’ha projectat que passi per sobre de municipis del Baix Penedès.

El projecte compta amb el rebuig de la ciutadania i de tots els municipis de la comarca pel fort impacte que soposaria. 

La plataforma Domenys Dempeus ha organitzat la caminada que seguirà el trajecte que tindria la MAT dins el terme de Sant Jaume dels Domenys i tindrà marcades sobre el territori algunes de les 18 torres projectades que poden arribar als 70 metres d’alçada.

De tots els municipis

La caminada començarà a las 10.00 des dels dos extrems del municipi (Lleger i el Papiolet),  però una hora abans haurà sortit de la Bisbal, Llorenç i Banyeres del Penedès. 

 

Els grups provinents de La Bisbal i Llorenç s’afegiran al grup que sortirà del Papiolet i el grup de Banyeres s’afegirà al que començarà a Lleger.
A l’arribada a Sant Jaume dels Domenys hi haurà actuacions dels grups de cultura popular  i es llegirà un manifest reivindicatiu. 

Afectacions

La plataforma Domenys Dempeus, en fase de constitució, va ser creada a Sant Jaume dels Domenys arran de la presentació del projecte de  la MATper part de l’empresa privada Forestalia. 

Denuncien que la línia creuaria tot l’interior de la comarca del Baix Penedès a poca distància de la majoria de nuclis de població i amb una afectació en el sòl agrícola, zones naturals i històrico-arqueològiques protegides.

Comentarios
Multimedia Diari