Cinquanta persones es presenten a Valls al càsting per formar part dels cors de l’òpera 'La flauta màgica'

La peça s'estrenarà per les Decennals 2021+1 el proper 3 de febrer al Centre Cultural

30 octubre 2021 17:23 | Actualizado a 30 octubre 2021 20:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una cinquantena de persones van presentar-se al càsting que s’havia convocat ahir al matí per formar part dels cors de l’òpera La flauta màgica, que s’estrenarà a Valls per les Decennals.

L’objectiu era escollir una trentena de veus per formar part d’aquests cors. Una de les parts més difícil d’executar serà assumida pel Cor Infantil Sant Esteve de Vila-seca, amb la participació però d’infants de la ciutat de Valls. 

La selecció es va fer al Teatre Principal sota la batuta del director tarragoní Xavier Pastrana. Els participants, de totes les edats,  havien d’interpretar una cançó i també realitzar una sèrie d’exercicis. 

Aquesta producció pròpia de La flauta màgica s’estrenarà al Centre Cultural el 3 de febrer. L’adaptació de l’òpera més popular de Wolfgang Amadeus Mozart ha anat a càrrec del tenor vallenc Roger Padullés. Aquesta proposta ha estat impulsada per la Fundació de les Decennals, seleccionada pel grup d’arts escèniques de la comissió artística.

Padullés, a banda de la seva faceta com a cantant líric que ha actuat en els cinc continents,  ha escrit i dirigit diversos espectacles com Händel. Eclipsi total, Emili Vendrell. La veu del poble, Dones d’òpera amb el Cor Èulia de Valls, i Sopa de la reina, espectacle infantil per a la companyia holandesa Opera Dolebulja. 

En aquesta producció s’introdueix la figura d’un narrador que presentarà les diferents escenes a fi de fer més accessible a l’espectador les peces en alemany, desestimant així la idea d’incorporar subtítols que podrien fer desconnectar el públic de l’ambient operístic.

Serà l’actor vallenc Ricard Farré l’encarregat de donar veu a les narracions que faran entrar els espectadors en l’essència de l’obra. També es comptarà amb el suport de figurants del Grup de Teatre Principal de Valls.

Prestigiosos solistes

Molts dels cantants solistes que participaran en la producció artística de les Decennals han interpretat els mateixos papers en prestigiosos escenaris com el Teatre del Liceu de Barcelona, el Teatro Real de Madrid o el Festival de Peralada. Entre ells trobem David Alegret –tenor– com a Tamino, Marta Mathéu –soprano– com a Pamina, Toni Marsol –baríton– com a Papageno, Isabella Gaudí –soprano– com a Reina de la nit, Júlia Farrés –soprano– com a primera dama i Papagena, Anaïs Masllorenç –mezzosoprano– com a segona dama, Tànit Bono –mezzosoprano– com a tercera dama, i Marc Pujol –baix baríton– com a Sarastro i Sprecher.

Comentarios
Multimedia Diari