El PSC entra al govern en minoria de Montblanc

Amb aquesta renovació, el socialista Juanma Cabello passa a assumir les regidories d’Urbanisme, Seguretat i Pedanies

07 diciembre 2021 15:29 | Actualizado a 07 diciembre 2021 19:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El govern municipal de Montblanc, actualment en minoria, ha ampliat el nombre d’integrants amb l’entrada del PSC. El socialista Juanma Cabello, passa ara a formar part de l’equip de govern per apuntalar la situació minoritària en què es troba, després que l’alcalde, Josep Andreu, fes una crida en el darrer plenari a fer pinya amb l’oposició per poder aprovar els projectes pendents que hi ha a la vila. 

L’únic partit que ha accedit a aquesta petició ha estat el PSC, que s’incorpora amb el seu únic regidor al govern municipal. Cabello assumirà les regidories d’Urbanisme, que engloba Llicència d’obres i Promoció d’Habitatge, la de Seguretat, que també inclou la  Policia Local, i Pedanies.  

El govern, però continua en minoria, amb els tres regidors no adscrits d’Agrupament Catalanista - Josep Andreu, Santi Porta i Francesc Benet- i l’ex regidora de Junts per Montblanc, Núria Besora. 

Juanma Cabello explica al Diari que aquesta decisió «no ha vingut d’un dia per l’altre» i que fa mesos que s’està parlant, però que fins a la darrera setmana no es va acabar de tancar. 

Cabello entra en un govern que va guanyar les darreres eleccions municipals amb majoria absoluta, clarament independentista, i que es va trencar fa uns mesos amb la sortida dels quatre regidors d’ERC, que ara són a l’oposició. No obstant això, el nou regidor socialista assegura que «és el moment de deixar de banda banderes i colors i posar-se a treballar, perquè hi ha moltíssima feina a fer». També confessa que «sempre he dit les coses clares i ho continuaré fent, aquest és un canvi dràstic però és una nova etapa que assumeixo amb ganes», diu. 

L’alcalde, Josep Andreu, considera que «ara l’equip de govern serà més fort, podrem abastar millor els diferents temes i confiem amb la resta de partits de l’oposició per poder arribar a nous acords, com l’aprovació dels pressupostos per l’any 2022».

Pel que fa a la resta de l’oposició, des de Junts per Montblanc asseguren que en aquests moments «volem ser alternativa de govern», però que no bloquejaran l’acció de govern. Des d’ERC, insisteixen que estan per treballar per Montblanc, però que ara es troben «a anys llum d’aquest tipus de govern».

Comentarios
Multimedia Diari