Más de Camp

Camp Figuerola del Camp

El cas de l’home que suposadament amenaçava independentistes, arxivat

La jutgessa ha tancat el cas sense ni citar a declarar el Salvador, ja que ha vist que tot era una paròdia en un vídeo

ÀNGEL JUANPERE

Whatsapp
Salvador amb una escopeta d’aire comprimit en una imatge extreta del vídeo.  FOTO: DT

Salvador amb una escopeta d’aire comprimit en una imatge extreta del vídeo. FOTO: DT

Salvador és un veí de Figuerola del Camp a qui li agrada la broma. I ho plasma en uns vídeos on fa paròdies. En un dels seus enregistraments es feia passar per una persona d’extrema dreta que amenaçava els independentistes. Una gravació que en un principi havia de ser compartida entre un grup d’amics i que finalment es va treure de context. Això li va suposar la seva detenció i l’obertura de diligències penals. Ara, el Jutjat d’Instrucció número 3 de Valls les ha arxivat. La jutgessa ni ha citat a declarat el propi investigat perquè ha vist que tot era una broma, una broma que li ha costat estar quatre mesos sota sospita. Durant aquest temps ell ha continuat publicant a les xarxes socials vídeos amb suposats continguts humorístics.

La gravació que ha originat l’obertura de diligències penals es va enregistrar dissabte 6 de febrer al matí en el mas d’un company. Allí només es trobava Salvador amb el seu amic. I es va fer només per a difondre’l entre el grup de WhatsApp, segons va recalcar en el seu dia.

A l’enregistrament es podia veure Salvador en una masia –que precisament era del seu amic–, amb un arma a les mans, que era una escopeta d’aire comprimit de l’amic. Es podia escoltar: «Aquí preparándome para el domingo. Por si se le ocurre a algún perroflauta de estos aparecer con una banderita como de las Borjas. Se van a ca... Bueno, me callo porque puedo decir barbaridades. Y como venga alguno de Picamoixons, ese va a ser el primero. Venga, os espero mañana a las 12.45 horas, allí en el Portal Nou», on estava programat un acte de VOX.

Però algú –es desconeix encara qui– va filtrar la gravació a les xarxes socials i es va fer viral. I el dia següent al matí els Mossos d’Esquadra van anar a buscar Salvador, però inicialment no el van trobar. Finalment sí que el van localitzar i el van denunciar penalment «per difondre amenaces per xarxes socials exhibint un rifle». L’home no va voler declarar davant dels agents i va dir que ho faria al Jutjat. El sospitós va lliurar voluntàriament les vuit armes que tenia a casa seva. Segons el seu advocat, de totes té les corresponents guies de pertinença, ja que és caçador i tira al plat.

Diligències prèvies

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Valls va obrir unes diligències prèvies, que es van enregistrar com a «indeterminades», la qual cosa va fer que passessin d’un jutjat a l’altre i a la Fiscalia, sense que s’avancés res en la investigació. La jutgessa instructora, recalca l’advocat de Salvador, Òscar Cabrero, no ha arribat ni a citar el seu client com a investigat. «Jo vaig presentar un escrit dient que no havia cap delicte i que es fessin ràpid les diligències». Han passat quatre mesos i el Jutjat ha tancat el tema. Durant aquest temps «ell ha seguit publicant vídeos, amb més o menys gràcia».

Cabrero apunta que «em sembla que és una llàstima el linxament que es va fer per xarxes socials sense el mínim respecte a la presumpció d’innocència cap aquest senyor. Que seria bo fer una reflexió conjunta respecte la utilització de les xarxes socials».

Paral·lelament, el mateix Jutjat té obertes unes altres diligències pels delictes de revelació de secrets i contra la intimitat per fer una difusió pública d’un vídeo privat, assenyala el lletrat. El cas el porta la Unitat d’Investigació dels Mossos d Valls.

Temas

  • Figuerola del Camp
  • succés

Comentarios

Lea También