El centre de dia de Valls es trasllada a un edifici més ampli als Pisos de Clols

Amb una inversió de 500.000 euros, s’està adequant un equipament que permetrà passar de 30 a 45 places

26 febrero 2021 18:40 | Actualizado a 27 febrero 2021 07:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El centre de dia de Valls canviarà la seva ubicació per situar-se al barri dels Pisos de Clols en un edifici que acollia l’antiga seu de la Fundació Ginac. Actualment, el centre de dia comparteix espai amb la residència geriàtrica Alt Camp, però té les seves portes tancades des de fa 11 mesos per complir amb els protocols de la Covid.

Per tal de crear dos espais totalment autònoms, s’ha decidit traslladar el centre a un altre lloc i així oferir més places als usuaris i nous serveis. L’espai triat disposa de 400 metres quadrats front els 160 que té ara, «on no podíem cobrir tota la demanda i necessitàvem ampliar l’espai», explica el regidor d’Acció Comunitària i president de la Fundació Vilaniu, Jordi Cartanyà. El nou edifici «és més lluminós que el que hi ha ara. Té davant un entorn natural i podrem oferir serveis més amplis i personalitzats encara que segueixi la pandèmia», afegeix. L’immoble té una única planta baixa amb vistes a un extens terreny agrícola.

En total, la Fundació Vilaniu invertirà 500.000 euros en adequar les instal·lacions i millorar els espais que es tenien fins ara, la qual cosa també permetrà absorbir un major nombre d’usuaris i passar de les 30 places actuals a 45. «Ens fa molta il·lusió poder estrenar aquest espai perquè després d’11 mesos tancats, aquest centre ens facilitarà molt el dia a dia i donarem resposta a les famílies que estan esperant aquest servei des de l’any passat», diu la gerent del Pius Hospital de Valls i directora de la Fundació Vilaniu, Noemí Nieto. Ara s’està concretant la cartera de serveis que tindrà el futur centre de dia, però «estem mirant de poder oferir la possibilitat d’ampliar els horaris i també de poder donar servei els caps de setmana, ja que és una prestació que s’està demanant molt i que fins ara no podíem garantir», apunta.

Les instal·lacions comptaran amb una infermeria nova, una sala gran polivalent on estaran els usuaris i una sala de visites. L’equip que forma part d’aquest servei està format per quatre gerocultores, una fisioterapeuta, un educador social, una persona de treball social, la direcció i el servei d’infermeria. Com a valor afegit, el nou centre de dia vol apostar per incloure les famílies en tot el procediment i s’oferirà l’opció que puguin quedar-se a dinar amb els usuaris en un espai privat perquè «se sentin com a casa». Les obres per adequar els espais interiors de l’edifici ja han començat i avancen a bon ritme amb l’objectiu de poder obrir el centre passada la primavera.

El centre de dia ofereix un servei d’atenció diürn per a persones més grans de 65 anys, obrint 12 hores seguides al dia, de 8.30 a 20.30, i també dona la possibilitat de combinar els serveis del centre de dia amb els d’assistència domiciliària per donar suport i oferir una atenció més global als usuaris.

Pel que fa a l’actual centre de dia, ubicat a la residència geriàtrica Alt Camp, quedarà buit i s’haurà d’analitzar la redistribució de la residència, tot i que encara no s’ha concretat quina utilitat tindran els espais que quedin lliures amb el trasllat.

Comentarios
Multimedia Diari